Societat

iNFRAESTRUCTURES I SERVEIS

Una nova avaria a les vies de l'R-16 deixa passatgers atrapats més d'una hora

La nova incidència torna a indignar els usuaris, que s'han queixat del temps que han passat dins del tren tancats a elevades temperatures

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat reclama el “traspàs” dels trens, vies i estacions

Nova incidència a les vies per on circula l'R16 de Rodalies. Aquest dissabte un tren regional de Renfe que anava en direcció València s'ha avariat i ha quedat aturat entre l'estació de Calafell i Sant Vicenç de Calders passades les onze del matí. La causa, una avaria mecànica, que ja ha estat arreglada.

L'avaria, però, ha obligat a transbordar els viatgers a un altre tren procedent de Cunit per poder seguir el trajecte cap a l'Aldea. Renfe ha enviat a la zona un tren buit per poder transbordar els passatgers mitjançant passarel·les. I com a conseqüència d'aquesta incidència s'han registrat retards superiors a la mitja hora en les línies R2 sud i R16.

La circulació ferroviària al Camp de Tarragona s'ha reprès a les 12.39 hores, per una sola via, en el tram entre Sant Vicenç de Calders i Calafell, al Baix Penedès. La R16 és la mateixa línia que va patir la greu avaria de Mont-Roig del Camp fa dos mesos i que acumula retards crònics.

La nova avaria a la R16 ha tornat a indignar els usuaris, que s'han queixat del temps que han hagut de passar a dins del tren tancats, més d'una hora i mitja, amb una temperatura molt alta, per la qual cosa han obert les portes d'emergència i han sortit a fora, segons han explicat a TV3.

Per la seva part el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha explicat a Catalunya Ràdio que al tren afectat hi havia unes 900 persones. Peris ha recordat que aquest nou incident de Renfe s'ha produït en una data estiuenca amb molta mobilitat i ha denunciat la falta d'inversions a la línia.

Rull demana el traspàs

Després de l'avaria, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha demanat aquest dissabte el “traspàs” dels trens, vies i estacions. En uns apunts a Twitter, Rull ha assegurat que el Govern vol el traspàs de les infraestructures: “Volem ser responsables de les nostres decisions, no ostatges de les decisions dels altres”.

Rull ha observat que el tren que s'ha avariat és de la sèrie 470, dels més antics de Renfe, segons ell, per la qual cosa no seria adequat per fer un recorregut llarg: “Està afectant els serveis del sud de Catalunya. Una rutina no acceptable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES