Societat

medi ambient

escorxadors

Acumulació de porcs a ple sol al polígon de Santa Eugènia

Una avaria a l'escorxador provoca que els camions carregats d'animals vius s'hagin d'esperar a la via pública durant més d'un dia

L'Ajuntament reclama que s'habiliti una zona en condicions

Els darrers dos dies, els voltants de l'escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, han mostrat una imatge força penosa a causa d'una avaria a l'escorxador i per la falta d'espai adequat per poder absorbir el gran volum de camions que s'hi han aplegat. Diumenge es va haver de deixar de matar porcs, i els camions carregats d'animals vius que hi continuaven arribant es van anar acumulant a la via pública. Més enllà de la forta pudor, el més malparat va ser el bestiar, ja que molts animals no van suportar la forta calor i van morir abans d'entrar a l'escorxador. L'avaria es va arreglar diumenge al vespre, però ahir encara hi havia camions estacionats al carrer esperant el seu torn per entrar a l'escorxador.

L'acumulació de camions al voltant de l'escorxador és un fet conegut i denunciat per l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga, i des de fa un temps s'obliga l'escorxador que cap vehicle amb animals vius al seu interior pugui estacionar al carrer: “Ho vam solucionar, però els fets de diumenge van ser puntuals. Vam arribar a comptar fins a 38 camions a l'exterior carregats amb porcs. Ens vam personar a l'entrada, ens van comentar que era una avaria i el que no podíem fer era multar els camioners, que no en tenien cap culpa. A nivell sanitari, la Generalitat ha de garantir el benestar animal i la qualitat per al consum humà, i sí que va intervenir-hi”, explica l'alcaldessa del municipi, Anna Franquesa.

Buscant una solució

L'escorxador de Le Porc Gourmet és un dels més grans d'Osona i es troba en un poble de poc més de dos mil habitants. Des de fa temps, l'Ajuntament i l'empresa treballen plegats per minimitzar l'impacte negatiu –trànsit, pudors, condicions laborals– en un entorn poc preparat. Precisament per casos puntuals com el de diumenge, i per reduir l'acumulació de camions al municipi, Franquesa explica que Le Porc Gourmet té previst adequar un espai que serveixi d'aparcament i de zona de descans per als transportistes de bestiar: “És un problema de l'empresa i els hem instat a buscar una solució. Sembla que ja tenen un terreny a prop de la variant de Calldetenes, però fins que no s'obri, no se'n podrà disposar. Ha de servir perquè tant els animals com els camioners tinguin bones condicions i no molestin quan s'esperen per entrar a l'escorxador o bé quan descansen”, destaca l'alcaldessa.

LES FRASES

El que va passar diumenge va ser una situació puntual per una avaria. Hi havia fins a 38 camions que s'esperaven al carrer
Aviat l'empresa vol adequar una zona d'espera adequada per als camions i els camioners
Anna Franquesa
Alcaldessa de sta. eugènia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona

El Taulí estrena una unitat d’Urgències de curta estada

Sabadell
medi ambient

Posen xarxes al sobreeixidor de la riera d’Argentona per frenar residus a mar

Mataró
salut

Caldes d’Estrac estrena el nou consultori tancat des de la pandèmia

Caldes d’estrac
Societat

Mor Silvia Reyes, històrica activista del moviment trans

El 67% dels infants becats per la Pere Tarrés són de famílies vulnerables

Tarragona