Societat

DIES DE VI I ROSES

@MariJoJordan

Jo estimo, tu estimes, tots estimem

L'Estimar, restaurant ‘rookie' de l'any i un casament instagramer amb el segell Pronovias
Andrés Velencoso apadrina dimecres
amb el seu gelat el nou Rocambolesc barceloní

“He deixat tot el que feia per treballar intensament en aquesta guia”, diu Manuel Carreras Fisas en la festa que va organitzar dimecres al Club Natació Barcelona per triar el millor restaurant de recent obertura a la ciutat. Després d'anys dedicat al món financer, aquest amant del bon menjar que havia sigut president del Círculo Ecuestre, ha llançat al mercat en paper i en línia la guia Macarfi, que es vol convertir en referent gastronòmic de Barcelona. “Vaig agafar de model la guia Zagat i vaig demanar l'opinió de mil amics amb criteri, que després s'han anat ampliant...”, diu convençut que és una proposta amb futur. De fet, ja pensa a estendre-la a Madrid, “una ciutat com Barcelona amb molta massa crítica, turística i ciutadana”.

La guia (que es diu com l'acrònim del seu nom i cognoms) també té un punt de llistat de revista Restaurant, ja que a partir dels vots de 450 cuiners, gastrònoms, periodistes i aficionats es trien els deu millors restaurants i la millor obertura de l'any. Aquesta última es va desvelar en la festa d'estiu de dimecres. Entre els deu finalistes hi havia propostes verdes, originals i arriscades com el Quatre amb Cinc Mujades de Quim Coll i Toni Romero, i altres que han entrat amb força en el panorama culinari urbà, com la del jove Àlvar Ayuso, que busca “una cuina honesta basada en les arrels perquè mai defrauda”. Hi faltaven locals com Alkímia, Mextizo i Lomo Alto, que han obert fa poc i per tant queden per a l'any que ve.

El guanyador va ser Rafa Zafra amb el seu Estimar, de qui tothom parla. El cuiner (bregat a l'Hacienda Benazuza d'El Bulli), i Ana Gotanegra (de la família que servia el peix a El Bulli) han impactat amb un restaurant dividit conceptualment en tres parts com si d'un peix es tractés (cap, tronc i cua) i entregat a oferir bon producte mariner, “que és el que s'ha fet tota la vida però ara amb tota la informació que al segle XXI podem facilitar al comensal”.

A molts dels convidats (inclòs el mateix amfitrió), ja els havíem vist al migdia en l'entrega dels premis anuals de l'associació Sport Cultura Barcelona a Laia Sanz, Valentí Fuster i Joan Roca. Dimecres li tocarà a Jordi Roca i
a Alejandra Rivas ser a Barcelona per inaugurar (per fi) el Rocambolesc del Liceu, amb Andrés Velencoso de padrí. El model, que és amic i client d'El Celler i al seu restaurant de Tossa té un carret de Rocambolesc, tindrà el seu
gelat. Com no podia ser menys, porta nom original, Velencoco, i ja us podeu imaginar el gust que té. O no... Amb Jordi mai se sap!

I d'estimar el menjar passem a estimar algú per casar-t'hi, que és el que ha fet Gabriela, la filla gran d'Alberto Palatchi i Susana Gallardo amb l'empresari tèxtil turc Ediz Elhadef a la bonica finca familiar de Puigcerdà. En un cap de setmana complicat per a tots els turcs, la parella va protagonitzar una boda amb familiars i amics del món de la moda que ocupen el front row de les desfilades de Pronovias –quan finalitzen, Gabriela sempre corre a fer un petó al seu pare– i que van plasmar la cerimònia a Instagram amb l'etiqueta #edizandGabriela. Els temps estan canviant. El vestit nupcial, una joia brodada del cap creatiu de la casa, Hervé Moreau, ha volat pel món virtual sense que fos necessària la presència d'hams com Isabel Preysler. I també ha sortit a l'Hola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona