Societat

medi ambient

risc d'incendis

Reoberts els accessos al massís de Montserrat

S'hi pot entrar des de la mitjanit, ja que el risc d'incendi ha baixat

Els accessos al massís de Montserrat s'han reobert aquest dijous a les 0.00 hores, segons ha informat el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La restricció per arribar a aquest entorn natural s'ha aixecat aquesta mitjanit perquè el risc d'incendi a la zona, que aquest dimecres era molt elevat, ha baixat.

Aquesta mesura restrictiva es va prendre davant el risc extrem de foc, per la forta calor i l'ambient sec de l'onada de calor que afectava la zona, que va obligar a activar el Pla Alfa nivell 3 i a tancar la quinzena d'entrades que hi ha a la muntanya. Tot i que dimecres es van tancar els accessos al massís, el Monestir de Montserrat es va mantenir obert al públic, tot i que sí que es va tancar el funicular de Sant Joan.

El cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central, Jaume Torralba, va detallar, en roda de premsa, que “si es produís un incendi a Montserrat, tindria una evolució molt ràpida i posaria en perill totes les persones que hi accedeixen”. A l'època d'estiu es calcula que cada dia accedeixen al massís de Montserrat unes 2.500 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia