Societat

El Berguedà i Osona, líders en activitats d'estiu

La Catalunya Central disposa de 671 activitats de lleure per aquest estiu

Hi ha 32.748 nens i monitors inscrits

Osona i el Berguedà són les dues comarques de la Catalunya Central amb més infants i joves que participen en activitats de lleure que es fan a l'estiu. Segons les dades proporcionades per la direcció general de Joventut, Osona és la comarca capdavantera, amb 10.124 inscrits, i el Berguedà ocupa el segon lloc del rànquing, amb 9.408 infants i joves participants. Pel que fa a la resta de comarques del centre de Catalunya, l'Anoia disposa de 3.946 inscrits, el Solsonès, de 3.937, el Bages, de 3.845, i el Moianès, de 1.488. En total, sumant totes les quantitats, a les comarques centrals són 32.748 els inscrits a les activitats de lleure, entre monitors i participants de les 671 activitats d'arreu de la regió central catalana que hi ha comptabilitzades avui per avui. La majoria dels participants a les activitats fan colònies, però també n'hi ha que fan casals de vacances, acampades, rutes i camps de treball, entre algunes activitats.

Tot i així, les entitats organitzadores tenen de termini fins a vint dies abans de l'inici de l'activitat per a notificar-la a la direcció general de Joventut, de manera que les xifres aniran creixent al llarg de les properes setmanes. Segons les previsions de Joventut, de juny a setembre s'arribarà a dades semblants a la participació de l'estiu passat, en què 29.879 nois i noies acompanyats per 4.763 dirigents i monitors van participar en 727 activitats a les comarques centrals.

Visita a Guardiola

Totes aquestes són dades que divendres al matí va donar a conèixer la directora general de Joventut, Marta Vilalta. Ho va fer durant la visita al camp de treball Redescobrim el Castell de Guardiola, que del 3 al 17 de juliol fan 24 nois i noies de 14 a 17 anys en aquest poble de l'alt Berguedà. Els participants en l'activitat, organitzada per la direcció general de Joventut i gestionada per l'entitat Torre de Guaita, fan tasques arqueològiques i de reconstrucció començades en excavacions anteriors: descoberta del perímetre, rebaixament de la torre de l'homenatge, rebaixament de l'àmbit de l'interior de la muralla i delimitació de noves estructures a l'exterior de la muralla.

Les visites de la directora general de Joventut al Berguedà no es van acabar a Guardiola de Berguedà. Marta Vilalta també va visitar les colònies organitzades per l'Associació Centre Educatiu Esclat, de l'Hospitalet de Llobregat, que fins al dia 15 de juliol es van fer a l'Alberg de Joventut La Sala de la Pobla de Lillet, i que fan un total de 70 nois i noies de fins a 14 anys.

LA XIFRA

10.124
participants
són els que s'han inscrit en activitats a Osona, que és la comarca líder. El Berguedà en té 9.408.
727
activitats
són les que es van fer l'estiu passat a la Catalunya Central. Aquest any, fins ara, se'n comptabilitzen 671.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona