Un informe denuncia la vulneració dels drets dels refugiats palestins al Líban

La iniciativa Pont a l'Altra Vora, creada per l'Associació Cultura, Pau i Solidaritat, ha presentat un informe amb la intenció d'apropar el conflicte dels refugiats palestins al Líban. L'informe es presentarà al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb l'objectiu que durant el seu mandat a la Unió Europea doni suport a la justícia del poble palestí.

Pont a l'Altra Vora està composta per activistes socials i polítics, músics i periodistes. Els membres de la iniciativa van viatjar a principi d'octubre al Líban per conèixer la situació exacta del poble palestí als campaments de refugiats i conèixer el marc polític del país. L'expedició va visitar al Líban quatre camps de refugiats i van ser rebuts al Parlament libanès per tres partits polítics: Hezbol·là, el Moviment Patriòtic Lliure d'Aoun i el Partit Socialista Progressista de Joumblad. L'informe que han elaborat després del viatge denuncia la situació dels refugiats palestins en aquest país, on no gaudeixen de cap dret, al contrari del que passa amb els refugiats palestins a Síria o Jordània. Al Líban hi ha uns 400.000 refugiats palestins i la meitat d'ells no estan reconeguts.

Aquesta no és l'única iniciativa de l'associació: durant el mes de març de l'any que ve volen traslladar el Festival Interpueblos al Líban per mostrar el seu suport i la seva solidaritat als refugiats palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Instal·laran per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada al port de la Bonaigua

Alt àneu
societat

Una setantena d’estudiants passen la nit a l’acampada a la UB en suport a Palestina

Barcelona
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona