Societat

Crisi humanitària

Rescaten 143 persones de cinc pasteres a prop de la costa andalusa en les últimes 24 hores

Salvament Marítim recupera sans i estalvis els 52 ocupants d'una embarcació pneumàtica semienfonsada al sud de Màlaga

Deu persones més són rescatades a vuit milles de Tarifa

Un total de 143 persones, en la seva majoria africanes d'origen subsaharià, han estat rescatades en les últimes 24 hores quan intentaven arribar a les costes andaluses a través de quatre pasteres i una embarcació inflable.

L'operació més recent ha tingut lloc aquest divendres al migdia. Salvament Marítim ha rescatat 52 immigrants subsaharians (42 homes i 10 dones) que viatjaven en una embarcació pneumàtica semienfonsada a 30 milles al sud-est de Màlaga.

En el moment del rescat l'embarcació presentava problemes i algunes persones ja es trobaven a l'aigua. L'avió Sasemar 101, que ha participat en el rescat juntament amb el vaixell Guardamar Concepción Arenal, els ha llançat un bot salvavides.

Els equips de rescat han confirmat que s'ha pogut recuperar tots els ocupants de l'embarcació, que ja han arribat al port de Màlaga cap a un quart de quatre de la tarda. Segons fonts de Salvament Marítim, tots els 52 passatgers de la pastera presenten bon estat de salut.

Deu persones més, vuit homes i dues dones, també d'origen subsaharià, han estat rescatades aquest divendres en una embarcació inflable amb la qual intentaven creuar l'Estret de Gibraltar per arribar a les costes andaluses. L'embarcació ha estat interceptada a vuit milles al sud-oest de Tarifa (Cadis) i els seus ocupants conduits al Port de Tarifa. Tots deu es troben en bon estat de salut.

D'altra banda, Salvament Marítim va rescatar ahir dijous 81 persones en tres pasteres a prop d'Almeria. Un primer grup format per 32 homes i dones subsaharians va ser rescatat quan viatjava en una pastera localitzada a unes sis milles al sud de l'illa d'Alborán després que salpés de matinada de les costes de Temsaman, al nord del Marroc. Tots ells van ser traslladats al port de Motril (Granada).

Un segon operatiu de recerca va recollir una segona embarcació amb 26 homes i 2 dones a bord, també subsaharians, quan la pastera en la que viatjaven estava a unes 22 milles al sud de El Ejido (Almeria). L'embarcació i els seus ocupants van ser traslladats al Port d'Almeria.

Dijous a la tarda Salvament Marítim va rescatar 19 homes d'origen algerià que navegaven en una pastera localitzada a sis milles de Punta Genoveses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona