Societat

societat

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

La FAVB defensa la continuïtat del Banc Expropiat

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona critica la policia “forassenyada” i la gestió de CiU

L'Associació de Veïns de Gràcia no proposa cap solució concreta i lamenta que el local passés a mans privades tot i les ajudes públiques a Catalunya Banc

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i l'Associació de Veïns de la Vila de Gràcia han defensat aquest dilluns la continuïtat de l'autodenominat Banc Expropiat, ja que en els últims anys havia realitzat “un bon treball, promovent el suport mutu del veïnat per afrontar molts dels problemes plantejats per la situació actual”. Així, consideren que aquesta feina ha de continuar, perquè “ha merescut el recolzament del teixit social de la Vila”. Malgrat això, no proposen cap solució concreta, i ho deixen en mans de la “reflexió” dels col·lectius del Banc Expropiat i del teixit associatiu del barri: “No és cosa nostra”. A més, el comunicat critica la intervenció policial, per “forassenyada” i la gestió que va fer l'anterior equip de govern municipal de CiU”.

En un comunicat, les dues associacions consideren que el Banc Expropiat no hauria d'haver passat mai a mans privades, sinó al públic, després que CatalunyaBanc, propietari inicial fos rescatat amb diners públics i després venut a un preu “irrisori” al BBVA. “Les entitats del barri tenen tot el dret de reclamar-lo per a fins socials”, afirmen. Així, creuen que el nou propietari “pensa iniciar un nou cicle especulatiu”, en un barri que “pateix una persistent pressió especulativa” sobre habitatges i comerços que ocasiona un procés de “gentrificació”. Per això, defensen una política que “freni el procés especulatiu que està en l'origen del problema”.

Per a trobar una solució al conflicte actual, demanen a les administracions que facin tots els “esforços per obrir portes i no enquista la situació”. “La tensió que viu el barri no és una bona cosa”, asseguren. Després de defensar la mobilització “pacífica” i considerar “no adequades determinades actituds”, qualifiquen de “forassenyada” la intervenció dels Mossos, ja que hauria “contribuït decisivament a trencar el clima de convivència” al barri.

En aquest sentit, lamenten que hi hagi més de 100 ferits en una setmana, entre els quals sis periodistes, i “agressions antireglamentàries” per sobre la cintura i a manifestants “amb els braços alçats”, així com projectils de foam “disparats als balcons”. “Aquesta no és la policia que ens mereixem”, conclou el comunicat, recordant que la Brigada Mòbil dels Mossos és una “unitat condemnada reiteradament per abusos i desproporció, i a la qual segueixen treballant agents que han deixat sense ull set veïns de la ciutat”.

Per últim, les dues associacions critiquen l'equip de govern municipal de CiU en l'anterior mandat, que va pagar 65.000 euros de “costós” lloguer anual al propietari per retardar el desallotjament per “evitar un conflicte que podia afectar les seves expectatives electorals”. “L'Ajuntament de Trias no va dubtar en practicar retallades als ajuts que rebien moltes entitats de la ciutat mentre dedicava una quantitat injustificable a tapar un conflicte que podia afectar els seus interessos partidistes”, afirmen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona