Societat

societat

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

Els desallotjats anuncien que tornaran a intentar entrar al Banc Expropiat

Asseguren que no és un conflicte entre privats, sinó entre dos models de vida

Els desallotjats del Banc Expropiat han anunciat a través del seu bloc que tornaran a intentar entrar a l'immoble ocupat des del 2011 del qual els van treure dilluns passat. Asseguren que Barcelona en Comú, el partit al govern municipal, no els representa, i es neguen a servir d'excusa perquè les diferents formacions “es llancin dards electoralistes abocant mentides” sobre ells. Recorden que els 65.000 euros que va pagar l''Ajuntament de CiU pel lloguer de l'anomenat Banc Expropiat “gairebé cobreix” el que en el seu dia en va pagar l'actual propietari.

També rebutgen l'argument de l'exalcalde Xavier Trias segons el qual es va pagar el lloguer per les labors socials que es feien al Banc Expropiat. En aquest sentit puntualitzen que no fan labor social i humanitària, sinó que el que volen és “generar xarxes de suport mutu i crear un món fora de la lògica mercantil”. Subratllen que no volen “cobrir els forats de misèria que crea el capitalisme”, si no “acabar amb ells”.

Sobre la qüestió de la violència, per davant de la que se'ls atribueix, en posen d'altres sobre la taula: “la que hi ha en els desnonaments, en els mossos homicides que queden impunes, en la persecució dels manters i en el rebuig dels refugiats, així com la violència que sota l'excusa inqüestionable de l'antiterrorisme destrossa portes a les cinc de la matinada i segresta les nostres companyes”.

Finalment indiquen que el “conflicte” als carrers pel Banc Expropiat ha començat en el moment de desallotjar-los, i “s'acabarà” quan puguin “tornar a entrar”. Expliquen que no hi ha res a negociar perquè l'única aspiració que tenen és aquesta. I afegeixen que no volen cap altre espai i que aquest és seu perquè l'han “construït segon a segon” amb totes les persones que hi han anat passant i que l'han fet “vibrar” amb centenars d'experiències diferents. “El Banc és nostre i el defensarem fins al final”, rebla l'escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona