Societat

política catalana

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

Jané afirma que tenen imatges dels violents de Gràcia i no descarta detencions

El conseller d'Interior celebra que l'alcaldessa de Barcelona doni suport als Mossos: “Li estic agraït”

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat que els helicòpters que han sobrevolat les protestes del barri de Gràcia han captat “imatges molt potents” de grups violents que portaven cascos, pedres i articles de pirotècnia i que van causar incidents, i no ha descartat que es produeixin detencions en els pròxims dies.

En una entrevista a RAC 1 aquest divendres, ha plantejat que, en ocasions, fer detencions en el moment àlgid de les protestes pot ser contraproduent perquè les aviva, i ha recordat que és el que va passar en els aldarulls entre manters i policies a Salou. “En plens aldarulls, detenir una persona que és violenta cal més d'un agent i de dos.

Cal retenir-lo, i per al cos policial la cosa més idònia no és fer-ho en el moment de més violència al carrer, perquè altres persones es poden afegir i tenir unes conseqüències molt pitjors”, ha justificat.

Preguntat per s'han evitat més detencions per no enfadar la CUP, ha dit que és “totalment fals”, i ha negat haver donat instruccions als agents sobre els arrestos que podien fer.

Jané ha precisat que ara com ara hi ha dos detinguts, als quals s'ha pres declaració i han quedat en llibertat amb càrrecs, i que portaven material inflamable quan van ser arrestats.

Suport als Mossos

El conseller ha reclamat “la màxima repulsa de tots, i cap complicitat” cap als violents, i que es doni suport a la feina dels Mossos d'Esquadra, ja que ha sostingut que fan una feina necessària per garantir la seguretat del barri.

En aquest sentit, ha celebrat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi donat suport a la policia catalana, cosa que no tots han fet, i ha apuntat: “Li estic agraït”.

Jané ha indicat que el desallotjament es va preparar per causar les mínimes afectacions possibles: va ser dilluns perquè és el dia que no hi ha mercat i va començar després de les 9.00 hores perquè els nens ja eren al col·legi.

Respecte a si la policia catalana ha comès errors en la seva actuació, ha dit que “en actuacions tan i tan complexes i difícils, és impossible, en els Mossos i en qualsevol altre cos, que sempre treguis un deu”, tot i que ha apuntat que són casos anecdòtics.

Després de preguntar-li pel lloguer que l'antic govern municipal de Xavier Trias va pagar pel local, ha dit estar segur que l'exalcalde “demostrarà amb documents” que entrava dins del que és legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA