Societat

El Pla de l'Estany és la seu fins avui dels Jocs Emporion

Hi hauran participat uns quatre mil esportistes gironins

S'han fet als municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta i han concentrat totes les finals i trobades territorials

Els municipis de Banyoles, Porqueres, Cornellà del Terri i Fontcoberta són seu des de divendres fins avui de les finals i les trobades territorials dels Jocs Emporion, un esdeveniment esportiu que haurà reunit uns quatre mil esportistes gironins. Els Jocs Emporion estan organitzats per la Diputació de Girona i la representació territorial de l'Esport de la Generalitat amb la coordinació dels consells esportius de les comarques gironines i aquesta ha estat la tercera edició. L'any passat els Jocs es van fer a Lloret i a Blanes, amb 2.600 assistents, i el primer any es van fer a Figueres, amb l'assistència de 1.800 esportistes.

Al llarg d'aquests dies s'han pogut veure esports com ara futbol 7 i futbol 5, bàsquet, voleibol, natació, cros, gimnàstica rítmica i artística, judo, hip-hop, patinatge, hoquei sobre patins, handbol i atletisme. I aquest any, l'oferta d'activitat també s'ha ampliat a la gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual, “d'aquesta manera s'obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants”.

La Fira Gartstròmia

Paral·lelament als Jocs, l'Ajuntament de Banyoles ha fet coincidir la tercera edició de la Gartstròmia, una fira que uneix l'art i la gastronomia. Tot el cap de setmana es pot gaudir de parades que ofereixen tapes de productes típics del Pla de l'Estany així com degustacions de vins, caves, cerveses artesanes i moscatells, entre d'altres. Com a novetat, al centre de la plaça Major, hi ha una vela per als tallers de gastronomia i d'art, i una altra de tallers infantils a càrrec de l 'Escola de Natura. A més de la fira també s'han organitzat diferents activitats, com ara la visita als tallers de tres artistes del Pla de l'Estany: Joan Palau, l'Estudi d'Art Tabuenca i el Taller de Quim Hereu. També rutes d'art, visita a exposicions i menjar menús a 16 restaurants de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Troben un home mort al riu Segre a l’alçada del Parc de la Mitjana de Lleida

Lleida
infraestructures

El port demana canvis en les maniobres dels trens pel soroll que fan al Serrallo

Tarragona
EDUCACIÓ

Una seixantena de docents participen en la primera jornada de l’eduCAC

GIRONA
societat

Fins a un 15% de les normes aprovades a Barcelona des de mitjan segle XX estan “obsoletes”

Barcelona
successos

L’incendi de Tortosa, estabilitzat

Tortosa
societat

El Suprem rebutja convertir milers d’interins de llarga durada en fixes

barcelona
ciutat del vaticà

El papa es disculpa després de demanar vetar els homosexuals en els seminaris

barcelona
habitatge

Nous ajuts per a la construcció de pisos de lloguer social

barcelona

El nombre de vols sorollosos sobre la platja s’ha doblat el maig

Castelldefels