Societat

Docents de la UAB en vaga tallen els accessos al campus i provoquen retencions a l'AP-7 i la C-58

Els manifestants fan vaga de docència i recerca aquest dimecres per denunciar la seva situació

Docents de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat aquest dimecres al matí els accessos al campus universitari, cosa que està provocant importants retencions a l'AP-7 i la C-58, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Els manifestants han iniciat una jornada de vaga per denunciar la seva situació tallant l'accés a la UAB al lateral de l'AP-7, a la B-30, a Cerdanyola en sentit Tarragona, cosa que està provocant tres kilòmetres de retenció en aquesta via.

L'efecte d'aquest tall s'ha estès a d'altres vies com per exemple l'AP-7 on hi ha fins a 15 kilòmetres de retenció entre el Papiol i Barberà en sentit Girona i cinc kilòmetres de cua entre Santa Perpètua de Mogoda i Barberà en sentit Martorell. A la C-58 s'acumulen fins a deu kilòmetres de retenció entre Terrassa i Badia en senti Barcelona i sis kilòmetres més entre Barcelona i Ripollet en sentit Terrassa per l'enllaç amb l'AP-7. A més, la BV-1414 acumula dos kilòmetres de retenció a Cerdanyola en sentit Bellaterra.

Els docents han convocat 24 hores de vaga contra algunes de les darreres mesures aprovades per l'equip de govern de la UAB ja que consideren que “condicionen el futur de la universitat posant en perill la continuïtat laboral d'una elevada xifra de professors”. Els docents demanen negociar els canvis en la contractació de professors associats que “amenacen” la continuïtat d'una part important dels contractes actuals, la introducció de formes “encobertes” de subcontractació en el personal de docència i investigació (PDI) laboral, la reducció del pressupost per a contractar PDI laboral i la no renovació de lectors que acaben el contracte aquest curs, entre d'altres.

Després de convocar la vaga, els docents van informar que se'ls havia comunicat que es posposava l'aplicació dels canvis en la contractació d'associats i la introducció de noves formes de subcontractació de PDI però han decidit mantenir la vaga perquè es mantenen la resta de mesures que suposaran la no renovació d'entre 60 i 150 professors, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona