Societat

El fort cabal del riu Gréixer trenca una canonada que portava aigua a Bagà

L'Ajuntament omple el dipòsit amb cisternes en espera de poder accedir a la zona del trencament

La solució provisional és eficaç i l'aigua arriba al poble

L'Ajuntament de Bagà està treballant per solucionar una avaria al servei d'aigua de la vila. A principi de setmana, una canonada situada entre el punt de captació i el dipòsit es va trencar i va deixar sense aigua durant unes hores els veïns de la part alta de la població. Malgrat tot, l'Ajuntament va respondre a la necessitat del poble amb rapidesa i va restablir el servei al cap de poca estona. L'alcalde, Nicolàs Viso, ha destacat la feina del consistori a l'hora de resoldre la situació. “El més important és que el poble té aigua i que l'Ajuntament ha sabut respondre a aquesta situació de necessitat i d'urgència que no estava prevista”, ha dit.

El servei torna a estar en funcionament, però la canonada trencada no s'ha pogut arreglar. El trencament es va produir pel fort cabal d'aigua que baixa pel riu Gréixer, un afluent del Bastareny. Per això, la zona on la canonada es va malmetre ha estat absorbida pel riu i, fins que el cabal no baixi, no s'hi podrà treballar. “Estem pendents de la baixada del nivell de l'aigua per posar remei al trencament i tornar al funcionament habitual”, ha dit Nicolàs Viso.

Mentre s'espera que es dugui a terme la reparació de la canonada, el consistori de Bagà ha cercat una alternativa que permeti que l'aigua arribi al poble sense problemes.

Cisternes d'aigua

De moment, la solució està resultant efectiva. L'Ajuntament ha optat per omplir el dipòsit gran a partir de camions cisterna que impedeixen que el dipòsit quedi buit. Amb aquesta mesura, l'aigua no arriba al dipòsit a través de les canonades, sinó que ho fa gràcies als camions cisterna, de manera que la canonada trencada no afecta el dia a dia dels habitants del poble.

Tot i això, el consistori té previst arreglar la canonada tan bon punt es pugui accedir a la zona del trencament. “El cabal d'aigua ja ha baixat en tres dies, de manera que espero que molt aviat es pugui accedir al tram on hi va haver l'incident”, ha explicat l'alcalde.

De fet, el principal inconvenient actual té a veure amb els diners que costa la solució provisional. Les cisternes que s'utilitzen per reomplir el dipòsit tenen un preu i, per tant, generen unes despeses imprevistes al consistori. “Com més temps passi fins que no s'arregli la canonada, més cisternes haurem de pagar. Aquest és l'únic problema”, ha dit l'alcalde. Tot i la despesa econòmica que representa per a l'Ajuntament, Viso ha remarcat que “era una actuació necessària” i que “el motiu està més que justificat”. “Era molt important que el poble no quedés sense aigua i així ha sigut. N'hem d'estar orgullosos”, hi ha afegit.

El protagonista de l'incident a Bagà és el riu de Gréixer, un dels principals afluents del Bastareny. Tots dos rius connecten al vessant nord del terme municipal de Bagà. Un cop ho fan i el Gréixer desemboca al Bastareny, el riu gran travessa Bagà, arriba al municipi de Guardiola de Berguedà i desguassa al riu Llobregat.

LES FRASES

El més important és que el poble té aigua i que hem respost a la seva necessitat
Nicolàs Viso
Alcalde de bagà
L'únic problema és que, com més temps passi fins que no s'arregli la canonada, més cisternes haurem de pagar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró