Societat

Una tempesta descarrega 27 litres en només mitja hora a Banyoles

Els forts ruixats s'estenen aquest migdia a les comarques gironines i el Berguedà, en alguns casos acompanyats de calamarsa

L'aiguat col·lapsa algunes vies de la capital del Pla de l'Estany

Les tempestes han tornat a afectar aquest divendres al migdia les comarques gironines i també el Berguedà. A Banyoles un xàfec ha descarregat 27 litres en només mitja hora, segons ha indicat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Els ruixats han anat acompanyats de calamarsa en zones com Berga i Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa).

La pluja torrencial a la capital del Pla de l'Estany ha començat a les dues de la tarda i ha seguit amb intensitat durant prop de mitja hora. La concentració d'aigua ha col·lapsat algunes vies, sobretot a la zona de la Farga, on els cotxes han hagut de reduir la velocitat per poder circular.

L'episodi de pluges no ha originat cap incidència destacada a Banyoles, si bé la Policia Local i els Bombers han hagut d'acudir als punts de les vies on havien saltat les tapes del clavegueram per la pressió.

A banda d'aquestes actuacions a Banyoles, els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida a causa de la forta tempesta. Segons el Servei Català de Trànsit, les fortes pluges tampoc han afectat cap carretera.

Pel cap de setmana es preveuen més ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu però cada cop seran més febles i aïllats, segons el Servei Meteorològic.

Segons dades de l'estació meteorològica de Banyoles, la ciutat acumula un total de 100 litres per metre quadrat des de diumenge passat quan van començar les pluges i fins a les tres d'avui divendres. Des de llavors, ha plogut cada dia.

Aquest dijous una forta calamarsada va caure a la zona del Pla de l'Estany i el Gironès i va obligar a tallar la C-66 a Serinyà. La calamarsada també va afectar l'AP-7 al tram entre Sant Julià de Ramis i Salt, al Gironès, on hi van treballar les màquines llevaneu per retirar la pedra de la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona