Societat

Ambient festiu a la sortida de la Trailwalker d'Olot

Més d'un miler de persones recorren les vies verdes gironines per solidaritat i després d'haver recaptat més de 800.000 euros

Els equips aniran arribant al llarg d'avui a Sant Feliu de Guíxols

Moltes dones i nenes dels anomenats països en vies de desenvolupament, un eufemisme per no dir pobres, han de caminar unes quantes hores diàriament per aconseguir aigua i traginar-la fins a les seves llars. Les 1.672 persones participants en la sisena edició de la Trailwalker que ahir van sortir d'Olot per córrer o caminar fins a Sant Feliu de Guíxols, on arriben avui, amb el suport de 836 persones més s'hi van solidaritzar. I no només recaptant diners per a projectes d'Oxfam Intermón que els facilitaran l'accés a l'aigua, sinó tastant amb les seves cames durant unes quantes hores el que per a un munt de dones és quotidià.

A més, l'organització ha dedicat aquesta edició als refugiats sirians, coincidint amb la data, avui fa justament un any, que es van produir les primeres morts dels qui, fugint de la guerra, travessaven el Mediterrani. Aquell dia van morir 800 homes, dones i infants. Ho va recordar el locutor que conduïa l'acte abans de la sortida de l'antiga estació d'Olot. “Mentre Europa tanca les portes als refugiats, a Catalunya els acollim”, va dir.

Entre tots els participants, han recollit 880.000 euros, en una edició de rècord de participació, amb 418 equips, que entre ahir i avui recorren els 100 quilòmetres que uneixen Olot amb Sant Feliu per les vies verdes del Carrilet. L'equip de Porcelanosa és el que ha recaptat més diners, i l'Obra Social La Caixa és l'entitat que ha presentat més equips, un total de 104. Per això, abans de la sortida, l'organització els va premiar. Els guardons els van lliurar el conseller de Cultura, Santi Vila, que es va deixar veure amb una imatge poc habitual, vestint pantalons curts i sabatilles esportives, l'alcalde d'Olot; Josep Maria Corominas, que va remarcar la satisfacció que la ciutat s'associï a la imatge solidària de la Trailwalker, i el director general d'Oxfam Intermón, Chema Vera.

La sortida d'Olot va ser tota una festassa. Diversos experts van donar consells als participants i, fins i tot, els que van voler van poder participar en una sessió d'escalfament a càrrec d'un monitor d'estiraments de DKV assegurances. A més, psicòlegs esportius donaven consells per aguantar bé els 100 quilòmetres que tenien al davant. Tot plegat, amenitzat amb molta música, cosa que feia pujar l'adrenalina als corredors, als equips de suport i als seus acompanyants. Els primers que van sortir van ser els participants amb cadira de rodes i els que volien córrer.

Al llarg del recorregut, van poder trobar aigua i fruita en diversos punts, atesos per prop de 400 voluntaris, comptant la sortida i l'arribada. N'hi havia a Sant Feliu de Pallerols, les Planes, Amer, Anglès, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d'Aro. Els equips, que van sortir plegats, es van anar distanciant a mesura que feien quilòmetres. Està previst que els participants vagin arribant al llarg del dia d'avui a Sant Feliu de Guíxols. Tenen temps fins a les sis de la tarda, moment en què l'organització donarà per acabada la cursa.

LES XIFRES

100
quilòmetres
són els que recorren els equips a través de les vies verdes de les comarques gironines.
2.508
persones
són les que participen en aquesta cursa solidària, entre corredors i els qui els donen suport.
418
equips
són els que participen a la Trailwalker, procedents de diversos municipis de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA