Societat

Amposta demana a l'Estat mantenir la façana fluvial

L'Ajuntament vol rehabilitar una illa de cases a tocar del pont penjant que estan deteriorades i incloses en un pla parcial que en preveu l'enderroc

L'objectiu és dinamitzar el nucli antic

Amposta vol dinamitzar i dignificar el nucli antic. L'equip de govern ha planificat actuacions per rehabilitar els edificis i carrers més deteriorats i està negociant amb l'Estat la derogació del pla parcial de la façana fluvial, que preveu l'enderroc de tretze immobles a tocar del pont penjant. L'objectiu del consistori és preservar la zona i catalogar-la com a bé cultural d'interès nacional. La mesura inclou una illa d'habitatges històrics que, tot i no ser monumentals, mantenen trets patrimonials propis de l'urbanisme del poble.

“La voluntat és solucionar una situació de degradació que tenim des de fa molts anys. Segurament és fruit de no haver fet una actuació potent, per exemple com s'ha fet a Tortosa, i de no haver-se acollit a la llei de barris”. Així s'ha expressat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomás, que ha anunciat mesures a curt i llarg termini per dinamitzar el nucli antic, en paral·lel a les reivindicacions de l'associació de veïns del barri de la Vila. A llarg termini, l'Ajuntament ja està negociant per derogar el pla especial urbanístic (PEU) de la façana fluvial, que preveu l'enderroc de tretze immobles a tocar del pont penjant, riu avall. En aquest sentit, la intenció és aconseguir una situació com la del municipi de Cadaqués (Alt Empordà), protegint els edificis i traslladant la franja de la zona maritimoterrestre al carrer posterior. “Penso que estem davant del projecte d'Amposta”, ha remarcat el regidor d'Urbanisme, Tomàs Bertomeu, que ha alertat que les actuacions al nucli antic s'allargaran, com a mínim, durant tot el mandat. “A nivell d'urbanisme, la situació global és greu. No ens pensem que en quatre anys estarà acabat. L'esforç ha de ser continuat”, ha afegit.

LA FRASE

La voluntat és solucionar una situació de degradació que tenim des de fa molts anys al poble
Adam Tomàs
ALCALDE D'AMPOSTA

S'emprendran actuacions més immediates

L'equip de govern ampostí ha anunciat actuacions als edificis en mal estat. La primera es durà a terme al carrer Sant Roc, a tocar de l'església del centre. Al costat d'un edifici de titularitat municipal, l'Ajuntament en comprarà un altre, i els enderrocarà per obrir una plaça pública. És una obra amb un pressupost aproximat de 200.000 euros. A curt termini també s'actuarà al carrer del Fossat. La corporació ha anunciat que està esperant una nova convocatòria de la llei de barris per presentar-s'hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia