Societat

La Passió de Jesús surt als carrers gironins

Diversos municipis celebren processons i viacrucis vivents, tots amb molt de públic

A Sant Climent Sescebes commemoren el quarantè aniversari de l'escenificació

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va fer ahir una pregària per tots els qui sofreixen, al final de la processó del Sant Enterrament. Les dotze confraries van fer una processó amb passos de la Passió pel centre de Girona en un recorregut invertit respecte als últims anys, però ple a vessar de curiosos i fidels. Els manaies van encapçalar el seguici. Dijous sant a la nit, els cinc esquelets de la Dansa de la mort –recorden que ningú no s'escapa de la mort– van tornar a ser el principal atractiu de la processó i la prèvia representació de la Passió de Jesús a Verges. El moment culminant va ser quan van fer acte de presència a l'escenari de la plaça acompanyats de projeccions de calaveres i rellotges gegants als edificis del perímetre. Després, van continuar ballant pels carrers del poble com un pas més de la processó. Ja Divendres Sant i a Sant Climent Sescebes, l'Horta d'en Cusí va acollir la representació d'escenes de la Passió i d'oficis tradicionals, en el marc de la commemoració del seu quarantè aniversari.

A Blanes es va presentar la primera formació de manaies infantil i juvenil de les comarques gironines. La secció sènior va
celebrar el quinzè aniversari de la seva fundació i
va fer el relleu del capità. Els seus homòlegs de Mieres van participar en el
viacrucis de Castelló d'Empúries, amb escenes per diversos espais del centre de la vila. També hi va haver viacrucis a l'Escala. A Sant Hilari Sacalm, tothom qui va voler va
poder fer una ruta per les diferents estacions prèvia al viacrucis, que es va iniciar amb la presentació dels misteris a la plaça de l'Església. Les escenes es van anar representant pels carrers del poble.
Hi va haver processons també a Camprodon,
Roses, Palafrugell i a Campdevànol.

Èxit absolut de ‘Bandera de Catalunya', a Bellcaire

Divendres Sant va tenir a Bellcaire d'Empordà una de les manifestacions culturals més impactants, com és la representació del clàssic Bandera de Catalunya, obra d'Esteve  Albert, que fa reviure fets històrics com  ara un atac de pirates, la croada de la conquesta de Mallorca,  les  desavinences  entre  el comte  d'Empúries  i la corona  catalanoaragonesa, la desviació del Ter i els últims anys abans de l'annexió. Tot això amb més d'un centenar d'actors, veïns del poble, que aquest divendres van convertir Bellcaire en un fastuós i rigorós viatge al passat, endolcit per cançons originals de vells trobadors i amb el marc  del castell palau, que dota la peça d'una  dimensió  espectacular,  amb  escenes  protagonitzades  per cavalls i un  descens  a  corda  lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona