Societat

Rull: “Parlem el mateix llenguatge rigorós i científic que la CE i tenim confiança que ens en sortirem”

El conseller de Territori o Sostenibilitat lamenta que “el respecte” del govern espanyol vers Catalunya no és el mateix que amb Portugal en la gestió dels rius

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha defensat que la batalla a Europa contra el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre (PHE) donarà els seus fruits i es podrà aturar. “Parlem el mateix llenguatge que la Comissió Europea (CE), un llenguatge sòlid, científic, seriós, rigorós i ens dóna molta confiança i esperança que ens en sortirem”, ha apuntat. Rull ha exigit una pla que “cohesioni el país”, “enlloc de limitar les possibilitats de desenvolupament i l'equilibri territorial”. El conseller ha criticat que el tracte del govern espanyol amb Catalunya no és tan respectuós com amb Portugal quan s'han plantejat els plans dels rius Duero o Tajo. Rull ha participat en la manifestació contra el PHE d'Amposta aquest diumenge.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha defensat que les dades que s'han aportat a Europa per a la defensa del riu Ebre i un cabal ecològic “correcte i adequat que permeti la vida al territori”, “dóna marge per ser optimistes”. Rull ha recordat que l'actual PHE és dolent també pels regadius perquè “no prioritza la modernització d'un reg” en termes sostenibles. El conseller ha lamentat que “algú” vulgui enfrontar els territoris catalans amb les previsions de regadiu del pla de la conca ebrenca. “Tenim elements que ens permeten compatibilitzar usos i expectatives garantint el cabal ecològic i fent-lo compatible amb un plantejament dels regants modern, sostenible i profitós per a tothom”, ha defensat.

El conseller també ha reclamat que “el nivell de dependència sobre l'Estat” és la causa que les relacions a l'hora de tractar la gestió de les conques sigui ben diferents a les que es donen amb Portugal. “El plantejament de respecte mutu que no es produeix amb Catalunya i és una altra de les raons per defensar que Catalunya ha de tenir els millor instrument per defensar la seva gent i el seu equilibri territorial”, ha dit.

El Govern segueix treballant en el contenciós administratius que es va anunciar des de Tortosa, durant la primera visita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont al territori, que es presentarà. “Hi estem treballant i posant els elements sobre taula per combatre-ho amb la màxima rotunditat” Rull ha recordat que hi ha una forta base científica en els estudis de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, els del propi departament de Territori i els plans de gestió de la Xarxa Natura 2000.

El “discurs sòlid” davant la justícia, la complicitat de la Unió Europea i el seu mateix llenguatge, l'activisme i mobilització del territori i la solidesa dels arguments són per al conseller la “combinació” que convertirà el plantejament contra el pla de conca de l'Ebre en “invencible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia