Societat

Cervera uneix solemnitat i tradició a la festa major del Santíssim Misteri

El cant de les Completes, de forta tradició religiosa, té lloc cada 5 de febrer a l'església de Santa Maria

Des d'avui i fins dilluns, la capital de la Segarra celebra la festa. La del Santíssim Misteri és una celebració solemne i tradicional en què destaca el cant de les Completes, cada 5 de febrer, a l'església de Santa Maria. Dirigits pel músic cerverí Xavier Puig, hi intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes: la soprano Sandra Roset, el tenor Carles Prat i el baix Toni Marsol. En acabar el cant de les Completes tindrà lloc el tradicional ball de l'Àliga de Cervera amb l'acompanyament musical de la Banda del Conservatori.

Després de l'èxit de l'any passat, enguany es repeteix el ball de Completes. Es tracta d'una actuació del grup cerverí Tibau, que interpreta temes ballables de les Completes arranjats per Jordi Castellà, i lliçons de ball a càrrec de Ramon Cama. L'actuació tindrà lloc la Sala de Ball del Casal, demà dissabte (22 h).

La festa major inclou altres activitats, com el 17è concurs individual de sardanes revesses; una visita guiada a la Universitat i el centre històric; el mercat d'antiquaris a la plaça Universitat; una demostració de construcció en pedra seca al Museu Comarcal; animació infantil amb Disco Pinky al pavelló polivalent; i el concert i ball amb l'orquestra Excellence, amb entrada gratuïta.

Les Completes

La interpretació de les Completes és avui divendres, a les 20 h. L'església de Santa Maria obre a les 19 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia