Societat

Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar la festa dels Tres Tombs

La capital de l'Urgell reviu la tradició centenària, que és homenatge a la pagesia i també mostra de cultura popular

La tradició centenària dels Tres Tombs perdura a Tàrrega gràcies a una colorista desfilada de carrosses que rememoren les tasques del camp i homenatgen la pagesia. Carrosses d'entitats, centres educatius i agricultors formaran diumenge el gruix de la comitiva al costat de muntures i tractors. Com mana la tradició, la festa s'iniciarà amb l'esmorzar de pagès, servit per Lo Tossino de Guixanet a la plaça del Carme. En acabar, cap a dos quarts d'onze del matí, començaran les cercaviles amb els Tambors de Diables BAT mentre els Grallers de la Barra recullen el pendonista, honor que enguany recau en Roger Solé.

La benedicció de la comitiva tindrà lloc a la plaça de Sant Antoni, a les 11.30 h i tot seguit, els participants s'adreçaran cap a la plaça del Carme per reviure els Tres Tombs. Escoles, entitats i agricultors desfilaran fent gala dels seus quadres escènics. Imatges de la vida rural s'alternaran amb d'altres sobre temes d'actualitat i reivindicatius. Hi ha premis per a les millors creacions en les categories de tema agrícola i tema lliure. Al seguici no faltaran elements de la cultura popular com la Fal·lera Gegantera, Lo Tossino i els Cavallets de Guixanet. A més, una trentena de parades de productes d'alimentació, naturals i artesans ompliran el mercat artesà instal·lat durant el matí a la plaça del Carme.

Més informació

Tres Tombs: diumenge, 31 de gener, a les 12.30 h, des de la plaça del Carme. Ho organitza la Societat de Sant Antoni Abat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia