Societat

successos

Dos detinguts per haver estafat set avis

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 de desembre passat els propietaris d'una residència geriàtrica de Castelldefels per haver estafat presumptament més de 41.000 euros a set residents. Els responsables del geriàtric cobraven quotes molt superiors a les fixades a avis que no tenien familiars que se'n cuidessin directament i que alhora tenien solvència econòmica. La investigació es va iniciar l'estiu del 2015 i es va centrar en l'anàlisi dels moviments econòmics de la societat limitada gestora del geriàtric, on es va poder constatar l'estafa.

Els agents van poder observar cobraments d'imports injustificats que en alguns casos multiplicaven per 15 l'import real dels serveis. En total, més de 41.000 euros estafats a un mínim de set residents, tot i que no es descarten més avis afectats. Finalment, el 28 de desembre es va detenir la propietària i el seu cosí, de 44 i 48 anys, responsables de la societat administradora de la residència geriàtrica.

A banda, sota tutela del jutjat d'instrucció competent, es va entrar als domicilis necessaris per trobar les proves penals, a les localitats de Begues i Gavà. No es descarta que, a partir de l'anàlisi de la documentació comissada, augmenti el nombre de víctimes així com la quantitat econòmica defraudada.

El Departament de Benestar Social de la Generalitat s'ha fet càrrec dels residents i els ha traslladat a una altra residència, a Gavà, ja que el geriàtric ha estat clausurat. La investigació s'ha centrat en l'àmbit econòmic i es descarta qualsevol tipus de manca d'atenció o de cura dels avis. El jutjat instructor va deixar en llibertat amb càrrecs els detinguts, però els ha retingut el passaport amb l'obligació de comparèixer periòdicament davant l'autoritat judicial i els ha prohibit apropar-se tant a la residència com als avis estafats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA