Societat

Els Reis de Girona desfilen en una treva de la pluja

La cavalcada va sortir uns 25 minuts abans del previst per aprofitar que no plovia i va accelerar per esquivar una nova tempesta

S'esgoten les 3.000 polseres per a infants de Protecció Civil

La màgia dels Tres Reis Mags es va deixar notar a la ciutat de Girona quan una intensa pluja de primera hora de la tarda va donar una treva d'encara no dues hores perquè els 270 participants en la cavalcada poguessin completar el recorregut. Això sí, veient la previsió de més pluja els Reis van sortir uns 25 minuts abans de l'hora prevista per aprofitar la treva meteorològica. Tot i la pluja, que va arribar amb intensitat, van ser milers els pares i mares que van desafiar el temps perquè els més petits de la casa poguessin veure de ben a prop Ses Majestats i permetre que els més endarrerits encara entreguessin la carta a última hora o fessin un canvi de caramels pel xumet amb algun patge reial.

El campament reial dels jardins Fora Muralla va rebre a primera hora una gran quantitat de visitants aprofitant que encara no havia començat a ploure. Amb l'arribada de la pluja, les famílies es van refugiar en bars i cafeteries de la zona esperant que remetés la precipitació, que va ser intensa en alguns moments. L'aturada de la pluja va fer que l'organització decidís fer una sortida prematura i aprofitar l'estona que no plogués. De fet, finalment, la pluja va respectar pràcticament tot el recorregut i en el tram final l'organització va decidir accelerar el pas, coneixedora que tornava a acostar-se una nova tempesta de pluja que va començar a arribar quan els Reis ja arribaven a la plaça del Vi.

Èxit de les polseres

La prova pilot per posar polseres als nens i nenes que ho volguessin per garantir que no es perdessin va ser tot un èxit i pràcticament es van esgotar les 3.000 unitats de què es disposava. El president de l'associació de voluntaris de Protecció Civil, Xavier Ribera, va mostrar-se satisfet de la resposta dels ciutadans per obtenir aquesta mesura de prevenció i ja va anunciar la voluntat “de repetir l'experiència en grans esdeveniments a Girona, com ara l'exposició de flors i les Fires”. Les polseres, a més, es poden guardar i reutilitzar quan es vulgui.

LA XIFRA

270
persones
van sortir a la cavalcada dels Tres Reis de Girona que organitzen cada any els Manaies de la ciutat.

Cavalcades suspeses i canvis de recorregut

Preveient la possibilitat de pluja, força cavalcades van variar el programa inicial i van situar la recepció de Ses Majestats en espais coberts. Va ser el cas d'Olot.

En municipis costaners, l'arribada dels Reis prevista per mar no va ser possible, com a Llançà, on la convocatòria per als nens es va traslladar a l'antic pàrquing dels bombers. A Empuriabrava l'arribada per mar i la cavalcada es van suspendre i la rebuda dels Reis es va fer a l'hotel Xon's; el recorregut també es va suspendre al nucli de Castelló d'Empúries i els Reis es van aixoplugar a la basílica. Al Port de la Selva la pluja no va permetre muntar el campament reial, mentre que a Celrà el mal temps va obligar a suspendre la cavalcada i Ses Majestats van atendre la mainada a l'església. A Palafrugell, es va suspendre la cavalcada veient l'amenaça de pluja, però els Reis van mantenir la recepció de la mainada, que ja estava prevista en el Teatre Municipal. A Begur, per altra banda, on també es va suspendre la cavalcada, la recepció dels Reis es va fer a l'església parroquial de Sant Pere, en lloc de la plaça Esteve Cruañas. Això sí, no van faltar la xocolatada i el brou, que es van repartir des d'una vela ubicada a la plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona