Societat

Reclamen més lluita contra la violència masclista

Ahir poblacions d'arreu de la demarcació de Girona van celebrar actes en commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Cal un compromís “estable i perseverant” de les administracions en la lluita contra la violència masclista, que torni aquesta problemàtica “a l'ordre de prioritats del debat polític”, destinant-hi recursos i implementant mesures que permetin fer-ne un “abordatge integral i interdisciplinari”. Aquest és el missatge que va voler transmetre la Xarxa Dones Girona ahir amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En el seu acte, ahir al vespre a la Rambla, hi van participar gairebé un centenar de persones, i va ser un dels principals de les desenes que s'estan fent aquests dies arreu de la demarcació. A més del manifest, s'hi va llegir el nom de les 48 dones assassinades aquest any a l'Estat espanyol –apagant una espelma a cada nom– i es va fer un minut de silenci no només per les dones assassinades sinó també “per totes les que pateixen la violència masclista de manera callada”, segons va destacar la presidenta de la Xarxa Dones Girona, Carme Bosch.

Al matí, també a Girona, es va fer l'acte institucional conjunt de l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, en què representants del projecte Valentes i acompanyades, que dóna suport a noies que pateixen l'amenaça d'un matrimoni forçat, van llegir el manifest institucional, en què es considera “imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme”. A més, la UdG també va commemorar el dia amb una jornada sobre les mesures de prevenció i actuació en situacions d'assetjament sexual.

Entre els actes que es van fer en altres punts de la demarcació destaca el d'Olot, al qual va assistir la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs.

A Figueres també s'estan fent aquests dies diverses activitats, sobretot xerrades de conscienciació. L'acte central va ser ahir una jornada tècnica per als professionals que treballen en aquesta problemàtica.

Un altre municipi que es va sumar un any més a la commemoració va ser Salt, on s'han anat fent activitats des del dia 11. De l'acte central d'ahir, destaca que els nens i nenes de diferents programes socioeducatius del municipi van penjar a l'ajuntament el llaç commemoratiu del dia contra la violència masclista. També es va penjar un llaç al balcó del consistori de Castelló d'Empúries, on el ple té previst aprovar avui una moció per garantir l'eradicació de la violència masclista.

A Santa Coloma de Farners, el Consell Comarcal va exposar la feina del pla de dones i a Blanes es va signar un protocol. Ahir també hi va haver actes en poblacions com ara Celrà i Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ