Societat

El govern de Celrà impulsa un carril bici fins a Girona i una nova sala polivalent

Són dues de les propostes ciutadanes per afegir al pressupost de l'any que ve

El consistori busca noves fórmules per facilitar encara més la participació

L'Ajuntament de Celrà està treballant per la creació d'un carril bici que enllaci el municipi amb la ciutat de Girona. De moment s'encarreguen dues propostes que es posaran a consideració dels veïns un cop estiguin elaborades. La primera passa per travessar el Ter i anar a trobar el carril de la Ruta del Ter entre Sant Julià de Ramis i Medinyà. L'altra solució és anar directament cap a Campdorà. Aquesta segona, però, serà substancialment més cara que la primera a causa de l'estretor del congost, i implicaria la construcció de diversos passos elevats. Tot i aquests possibles inconvenients, el govern de Celrà vol presentar també la proposta als veïns: “Volem presentar els dos projectes perquè es tinguin en compte les alternatives i que els veïns puguin triar quina els sembla la millor opció”, explica l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que va explicar les propostes que s'incorporaran al pressupost del 2016, dijous, en una assemblea oberta. La intenció és tirar-ho endavant al llarg del 2016, i ja es farà alguna reserva de pressupost per poder fer front als primers passos del projecte. Cornellà ja ha parlat amb el consorci de Vies Verdes i el Consorci del Ter, a més de l'alcalde de Sant Julià de Ramis i el regidor responsable de Medinyà, sobre la possibilitat de fer el carril bici. L'alcalde considera que la construcció d'aquest carril és “molt necessària” per al municipi, perquè permetrà connectar i ampliar la xarxa de traçats ludicoesportius per als celranencs.

A la zona esportiva

Una altra de les demandes que s'han recollit, en aquest cas de les entitats esportives, és la construcció d'una petita sala polivalent a la zona esportiva, prop de les pistes de tennis, amb dos lavabos i dutxes. Es farà perquè hi ha problemàtica amb la gent que utilitza el tennis i no els queda a prop el pavelló, i quan es fan cursos amb nens petits i han d'anar al lavabo han d'aturar les classes. No serà aquesta l'única actuació que s'afegirà al pressupost del 2016 (i que, com les altres, s'executarà dins de l'any si és financerament viable). La voluntat és construir-hi una pista de pàdel. Es pot fer gràcies a l'estalvi que es va fer en el projecte de reforma del cementiri, que estava pressupostat per 100.000 euros i en va costar uns 60.000. L'alcalde diu que està previst que hi hagi aviat l'adjudicació de les obres, i que un cop feta la gestió del nou equipament, serà públic.

L'escola L'Aulet veurà reformada la seva cuina si es compleix un altre dels propòsits del govern de Celrà per l'any vinent. L'actual és obsoleta per atendre els aproximadament 300 escolars de cada dia. Les obres permetran també guanyar espais per a les sales de professors.

Millorar la participació

Amb vista a l'any vinent, el consistori estudia maneres de facilitar més la participació ciutadana. Per una banda, es farà un llibret que es repartirà pel poble i en què cada família podrà opinar i desenvolupar les seves propostes. Serà una manera de facilitar l'accés sense fer anar els veïns a les assemblees que es feien per presentar propostes. D'altra banda, es prepara una aplicació de mòbil a través de la qual els veïns podran fer les seves propostes i, a més a més, estar al dia de les actuacions que el consistori vagi realitzant al llarg de l'any. S'espera que aquesta mesura faci més transparent la gestió municipal, de la mateixa manera que ha de servir per apropar-hi també els joves.

LA XIFRA

4,7
milions
d'euros era el pressupost inicial del 2015. Amb les modificacions de l'any, acabarà en uns 5,8 milions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses