Societat

Oci

Sumes i restes per menjar a Girona

El Firatast permet degustar tres-cents tastets per dinar i sopar

L'oferta inclou menjars per a celíacs, ostres i gintònics

Es tracta de comprar tiquets, fer sumes i restes i menjar (dinar o sopar). És el Firatast de Girona, un esdeveniment que va començar divendres i que s'acaba demà. Hi ha uns tres-cents tastets per degustar, incloent-hi ostres (1 tiquet), fideuada de sípia i gambes (2 tiquets), una cervesa Poch's de Castellfollit de la Roca (2 tiquets), un assortiment d'embotits ibèrics de gla (3 tiquets) un gintònic (4 tiquets). L'oferta és àmplia i ahir poc abans de les dues del migdia hi havia cues per entrar al Palau de Fires.

La María José i en Manel són de Barcelona, però tenen casa a Caldes de Malavella. Els enganxo a mig recorregut entre tastet i tastet. A ella li ha agradat el pastís de roca amb gamba i ell sosté una copa de cava. Van saber per internet que hi havia el Firatast. Calculen que s'hi gastaran uns quaranta euros entre tots (incloent-hi l'entrada, que en val cinc).

Hi ha expositors gironins (la majoria), però també d'arreu del país, explica l'organitzador, Jami Matamala, d'Incatis. “Amb deu euros [deu tiquets] es pot menjar”, explica. Hi ha un estand dedicat a aquelles persones intolerants al gluten. La botiga Bye bye blat, de Girona, ofereix productes com ara hamburgueses o canyes de xocolata, fetes sense blat ni farines. “Ho tasten tant els celíacs com els que no ho són”, expliquen.

No hi falten els representants de La Cuina de Sils. El seu coordinador, Francesc Xicu Anoro, explica que fa quinze anys que hi vénen, a la fira. “Com a filosofia venim aquí a passar-ho fé i fer el que ens agrada.” Fins a 62 cuiners treballaran aquests dies per als visitants del Firatast. Ahir al matí n'hi havia deu de diferents, que oferien, al preu de tres tiquets, fetge amb ceba, ànec amb salsafins, mandonguilles amb sèpia i vedella amb bolets, entre d'altres plats.

La fira coincideix per segon any amb l'Interquilt, que s'ubica en una gran carpa a la Devesa. La Dolors i la Pepi han pagat cinc euros per entrar en la mostra de labors i manualitats, molt concorreguda al migdia. Amb l'entrada, han anat a dinar. La Dolors ha menjat faves a la catalana i bacallà amb samfaina de l'estand de les cuineres de Salt. La Pepi ha tastat callos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona