Societat

Paiporta aprova una moció institucional per a l'acollida de refugiats

El plenari de dijous també ha aprovat una partida de 90.000 euros per a sumar-se al programa #XarxaLlibres

La Corporació municipal de Paiporta ha aprovat aquest dijous una moció institucional relativa a la crisi migratòria i la situació dels refugiats que arriben a Europa, i que insta a les diferents institucions implicades a posar tots els recursos necessaris per a ajudar a les persones afectades. A la moció, proposta per l'Equip de Govern, s'ha sumat també l'oposició, formada pel Partit Popular i Ciudadanos.

Els populars han retirat la seua pròpia moció, que instava a “considerar l'atenció als refugiats com una qüestió d'Estat”, i han inclòs algunes matisacions en el sentit de demanar ajuda a la Generalitat Valenciana.

En dita moció, s'exigeix a la Unió Europea i al Govern d'Espanya que tornen a impulsar l'embargament per a la venda d'armament a totes les parts implicades al conflicte de Síria, que es done suport a les vies diplomàtiques, que es treballe en favor d'una política integral d'immigració i asil, que es reforce des d'una perspectiva europea i nacional del diàleg i la cooperació amb els països del Nord d'Àfrica, i que es continue lluitant contra l'acció dels traficants de persones.

Paiporta, a més, se suma després de l'aprovació d'aquesta moció a la xarxa de ciutats-refugi amb la preparació de dispositius d'acollida, i convida a la ciutadania a implicar-se i col•laborar en la mesura de les seues possibilitats.

Es desenvoluparà una Mesa de Suport a Refugiats per a portar a terme un treball estable i permanent.

#XarxaLlibres

Altre punt de l'ordre del dia feia referència a l'adhesió de Paiporta a #XarxaLlibres, programa de beques per a l'adquisició de llibres escolars impulsat per la Generalitat Valenciana.

L'Equip de Govern proposava una modificació de crèdit per a fer front a aquesta i altres eventualitats, i finalment el canvi aprovat es fixava en 90.000 euros, quantitat que, sumada als 11.000 euros estalviats en els bous al carrer, permetran donar beques de llibres i subvencionar les AMPEs.

Amb aquesta modificació de crèdit, Paiporta podrà fer front a la seua part de l'ajuda per a que els vora 3.000 escolars de la localitat puguen tindre llibres gratuïts. El Partit Popular ha donat suport a la proposta, de la mateixa manera que l'altre grup de l'oposició, Ciudadanos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
RIPOLL

La Metxa denuncia que el consistori li fa tancar el local temporalment

RIPOLL
Societat

Sabadell es declara Ciutat per la Desconnexió Digital de la infància i l’adolescència

Sabadell
societat

Comencen les obres de millora de la deixalleria del Vallès Oriental

Montornès del Vallès
CALDES DE MALAVELLA

Manifestació per l’acomiadament del delegat sindical de Farré Logístics

CALDES DE MALAVELLA
PALAMÓS

Les donacions permeten fer 31 trasplantaments de cèl·lules mare

PALAMÓS
Societat

El Port Olímpic inicia el dragatge de sorra de la bocana

Barcelona
societat

Drets Socials revisa el cost de centres de dia i residències per actualitzar la cartera de preus

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona amplia els lavabos de la zona No Schengen

VILOBÍ D’ONYAR
SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Barcelona