Osona/Ripollès

Osona estrena un pla pilot per identificar les cases disseminades

S’ha creat una base de dades conjunta i 3.566 edificacions aïllades disposaran d’una targeta amb un codi, que hauran de donar en cas d’urgència. Això permetrà als cossos sanitaris i de seguretat accedir-hi més ràpid, perquè sabran de manera immediata

L’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, va ser la primera a rebre la documentació i les targetes que es faran arribar a les cases, perquè va ser precisament ella qui va apuntar la necessitat de crear aquest registre. Després es va fer l’entrega a la resta d’alcaldes d’Osona, dimecres a la nit.

Ara cada ajuntament farà l’última comprovació del llistat de les edificacions, i entregarà les targetes als veïns dels seus municipis. El projecte, que és pioner i que engega com a pla pilot, s’ha de poder implantar a tot el país segons el conseller d’Interior, Jordi Jané.

El sistema l’ha finançat el Consell Comarcal, i en la creació de la base de dades unificada s’ha treballat amb el 112, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, el Sistema d’Emergències Mèdiques i els agents rurals.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.