Vallès Oriental

FESTA MAJOR DE SANT FELIU

Un gegantó per celebrar els 60 anys

Els gegants de Sant Feliu tindran protagonisme durant el pregó

Els gegants de Sant Feliu estan de celebració. Aquest any és el seu 60è aniversari i, tot i que la gran festa la faran el 12 d’octubre, durant la festa major estaran presents i presentaran el nou gegantó de Sant Feliu, del qual encara no es pot desvelar ni el nom ni l’aspecte perquè sigui sorpresa.

El que sí que se sap és que l’ha fet l’artista de Sant Feliu Àngel Rosés, del Taller d’Art Espanta Ocells, i ha estat la gent del poble els qui han decidit el seu aspecte.

Durant la festa major de l’any passat, la colla de gegants va deixar una caixa perquè cadascú expliqués com li agradaria que fos el nou gegantó. De totes aquestes idees, se n’ha fet una de conjunta i el proper dijous dia 17, durant el pregó de la festa major, que es farà a 3/4 de 9 del vespre a la plaça Josep Umbert Ventura, es farà la presentació d’aquest gegantó i tothom en podrà veure el resultat.

Les barraques de l’any passat van servir per recollir diners per fer aquesta figura festiva, que juntament amb una subvenció de la Diputació de Barcelona han fet possible la seva construcció.

“Ens el sentim molt nostre, cada quinze dies l’anàvem a veure com avançava i tots els de la colla hem fet alguna cosa, algun detall, la guarnició és feta entre tots”, explica la secretària de la colla dels gegants, Anna Jané. Des de la colla dels Gegants també esperen que aquest gegantó serveixi per fer una mica de relleu generacional i introduir els adolescents. “Els gegants que tenim ara són molt pesats, aproximadament uns 60 quilos perquè són molt antics, aquest gegantó en pesa 21 i servirà perquè els més joves el puguin portar i, més endavant, siguin capaços de portar els més grans”, afegeix.

El nou gegantó es podrà lluir per primera vegada a les tres cercaviles de la festa major, que es faran divendres 18 a 2/4 de 12 del migdia des de la plaça Josep Umbert Ventura, diumenge 20 a 2/4 d’11 del matí des de la mateixa plaça, i a les 12 del migdia des de la plaça de la Sagrera, amb totes les altres figures festives i les colles geganteres convidades.
12 d’octubre

El 12 d’octubre serà el dia de la gran celebració de l’aniversari del gegants. Es farà una cercavila que tindrà inici a la plaça de l’Ajuntament i una plantada de gegants. A part, també hi haurà un dinar popular i els actes institucionals del 12 d’octubre.

QUIM MASFERRER, PREGONER

L’actor Quim Masferrer, presentador del programa El foraster serà l’encarregat de fer el pregó de la festa major d’enguany i ho farà amb el format del seu programa. A 3/4 de 9 del vespre, a la plaça Josep Umbert Ventura es podrà veure el Mediàtic pregó, que serà una versió del seu programa adaptada per poder fer el pregó. La festa la tancarà el cor guanyador de la primera edició del programa de TV3 Oh happy day, Deudeveu, diumenge dia 20 a 2/4 de 9 del vespre.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT