Aprovat el nou Reglament de la Indicació Protegida de Torró d'Agramunt

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Torró d'Agramunt, derivat de l'adaptació de l'anterior a la Llei de Qualitat Agroalimentària, tal com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Segons que ha informat el DAR, aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i de les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) que s'aniran publicant per adaptar-los a l'esmentada normativa.

La principal novetat d'aquestes adaptacions radica en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors, que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació de les IGP i les DOP.

Els reglaments també contemplen aspectes com la zona d'elaboració i envasament, els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetatge, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, els règims electoral i sancionador i el finançament.

La zona d'elaboració i envasament de torrons emparats per la IGP Torró d'Agramunt està constituïda pel terme municipal d'Agramunt, a la comarca lleidatana de l'Urgell.

Els torrons d'aquesta IGP són exclusivament aquells que estiguin inscrits en el Registre de persones elaboradores i que utilitzen com a ingredients únicament avellanes, ametlles, mel, clara d'ou o el seu equivalent dessecat, sucre, xarop de glucosa i pa d'àngel.

Aquests torrons de gran qualitat només poden ser de les categories superiors establertes per la legislació, és a dir, de les categories suprema i extra. Els continguts mínims de les matèries primes fonamentals han de ser, per a la categoria suprema, 60% d'avellana o ametlla i 10% mel, i per a la categoria extra, avellana o ametlla 46% i mel, 10%.

La pròxima edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt se celebrarà els dies 10, 11 i 12 d'octubre i aquest any comptarà, com a novetat, amb nous expositors del món del dolç ja que acudiran a aquest certamen pastissers, xocolaters i productors de llaminadures i dolços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes