Vallès Oriental

La temporalitat marca l’augment de nous contractes entre gener i juny

Un 39% dels contractes del segon trimestre han tingut durades inferiors a un mes

Quatre de cada deu nous contractes formalitzats al Vallès Oriental entre els mesos d’abril i juny van tenir durades inferiors a un mes.

És una de les dades rellevants de l’informe trimestral sobre contractació que elabora el Consell Comarcal, que també revela un important creixement en les noves incorporacions laborals en empreses de la comarca. El nombre de contractes creix, però la temporalitat es manté com el principal tret del mercat de treball. Els contractes temporals representen gairebé el 90% del total de noves incorporacions registrades durant el segon trimestre de l’any.

La dada del 39% de contractes de durada inferior a un mes repeteix la que s’havia produït un any abans i revela que, tot i la represa en la contractació, la qualitat de les noves incorporacions laborals encara està pendent de ratificar-se.

El nombre de nous contractes va créixer un 21% entre abril i juny d’aquest any respecte al mateix període de l’any anterior. Els 34.720 contractes registrats són la xifra més elevada des del primer trimestre de 2008 i gairebé dobla la dada més baixa del registre històric, que arrenca el 2006, que es va produir en el primer trimestre de 2009, quan només es van fer 19.000 contractacions. També s’han superat les 31.087 noves incorporacions laborals que s’havien produït durant el primer trimestre de 2015.

TEMPORALITAT PER SOBRE DE LA MITJANA

La temporalitat del mercat laboral del Vallès Oriental està lleugerament per sobre de les mitjanes catalana i metropolitana. El 90% dels contractes a la comarca són temporals, mentre que arreu de Catalunya la proporció arriba al 88,6% i a la regió metropolitana al 87,9%. L’elevada proporció de contractació temporal a la comarca és més clara a les poblacions del Baix Vallès, on només un 7,5% dels contractes són indefinits. En canvi, el Baix Montseny té una taxa de temporalitat inferior a la mitjana, i el mercat de treball de Granollers, similar a la mitjana del país. Dos terços dels nous contractes registrats a la comarca són d’obra i servei o per circumstàncies de producció.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses