Vallès Oriental

ENTREVISTA

“La revisió del pla general la farem amb la participació de veïns i entitats”

Entrevista a l’alcalde de l’Ametlla, Andreu Gonzàlez (CDC)

Andreu Gonzàlez, de CiU, torna a ser alcalde de l’Ametlla del Vallès. Però en aquesta legislatura –sense majoria absoluta com en l’anterior– ha de governar amb un acord polític que li permeti estabilitat a l’Ajuntament. L’ha signat amb l’únic regidor del PSC.

Li havien criticat el sou en l’anterior legislatura. Ara quin sou tindrà?
El sou del meu primer any era el mateix que tenia l’anterior alcaldessa, Àngels Cabello, que ja era una mica més baix que el de l’anterior alcalde, Jordi Pousa. I amb la llei LRSAL me’l vaig haver de rebaixar fins a 45.000 euros, que són 2.270 euros nets al mes. És el que marca la llei per a un poble amb el nombre d’habitants que té l’Ametlla.

Considera que aquest és un sou adequat per al càrrec que ostenta?
No, ni per la responsabilitat que prens en tenir el càrrec ni per la feina que fas, per molt de gust que la facis, com és el meu cas. Realment trobo que els alcaldes no estem ben remunerats. A l’Ajuntament, en aquest i en tots, hi ha força gent que cobren més que l’alcalde. Em sembla que estem pagant els abusos que potser hi va haver en el passat.

Què li passa a vostè amb els sindicats?
Realment no ho entenc, perquè crec que sóc una persona molt dialogant. Però hi vaig tenir problemes quan vam amortitzar una plaça d’enginyera tècnica, una decisió que havíem de prendre. Però ara amb el nou conveni municipal he lluitat perquè tots els treballadors cobressin almenys una part de la paga de Nadal de 2012. Estic content dels treballadors de la casa –que són 94– perquè l’hem tancat bé. També li diré que ara, però, ja no hi ha els enllaços sindicals de CCOO que hi havia abans.

Tranquil·litat al cos de la Policia Local?
Volem canviar una mica la manera de treballar que tenien. Volem que sigui una policia de proximitat i estem treballant per aconseguir-ho. No volem que recaptin molts diners per multes, no ho necessitem. Les multes només s’han de posar en casos flagrants. Volem una policia molt més propera al ciutadà. I estic convençut que ho aconseguirem. El col·lectiu comença a entendre-ho.

Cal escoltar molt, diu, però què més? Darrerament es demana participació activa en la presa de decisions municipals. Què faran en aquest sentit?
La transparència la tenim tota, tot està a l’abast de l’oposició i dels ciutadans que ho demanin. I amb el pla de mandat que estem acabant, publicarem tot el que es fa a l’Ajuntament a la pàgina web municipal de l’Ametlla perquè sigui consultable directament per tothom des de casa seva a través d’internet.

Em parla de transparència, però la participació de la ciutadania, com la portaran a terme?
A partit del mes d’octubre començarem a revisar el Pla General d’Urbanisme, que és de 1987 i cal adaptar-lo a la realitat actual. I serà aquí, durant aquest procés llarg, que els veïns i entitats del poble podran participar-hi. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona ens ajudarà.

Quines coses segur que canviarà aquest nou pla general?
Per exemple, molts edificis són molt grans i els propietaris ens demanen de reconvertir-los per repartir-los en habitatges més petits. Molts habitatges, ara mateix, són insostenibles...

En quines zones s’haurà de fixar aquesta revisió del Pla General?
S’han anat fent modificacions al barri de Can Camp, que ara haurem de revisar i fixar-les si és el cas.

Continuarà la reforma del passeig de la Torregassa?
Primer de tot treballarem fins al parc Joan Plumé. I guanyarem per als vianants l’illa de davant del BBVA. Serà un bon punt per dinamitzar el poble en la seva part central. Els veïns no hauran de pagar res: tot ho fem amb mitjans propis.

Estan sanejades les finances municipals de l’Ajuntament de l’Ametlla?
L’altra dia ho publicaven vostès mateixos a EL 9 NOU. Hem abaixat molt el deute però de tota manera hem de continuar sent austers i continuar reduint la ràtio d’endeutament. Però la situació actual ja ens permet demanar algun crèdit, si cal.

Quines són les previsions prioritàries del seu equip de govern?
Fer la passera per sobre la carretera que porti a la zona comercial Sant Jordi. Esperem començar a finals d’any. I a la tardor començar a fer el carril bici des de la carretera de Sant Feliu fins al pou de glaç.

Calia aquest obra?
Volem que el camí que va del barri de Can Reixach fins al poble sigui més segur i no tan perillós. També volem continuar arreglant els torrents i els seus entorns perquè aquests espais siguin un pulmó verd per passejar.

Tenen prevista alguna altra obra?
En aquesta legislatura començarem a fer el projecte d’urbanització de la carretera de Sant Feliu des de Can Quico fins a l’entrada al terme municipal de la Garriga. I aquesta vegada sense tallar arbres, perquè hi ha espai suficient. Seria una actuació semblant al que hem fet ara i arribaríem fins a la fi del terme.

I d’altres?
Dues coses més: el casal del Crit i el GEPA, l’associació de dones i la coral Lo Lliri el volem ubicar a les antigues cases dels mestres, a la part de baix del carrer Pompeu Fabra, gairebé davant de les galeries. Ho volem habilitar perquè on estan ara no estan prou bé.

Els joves es queixen que allà on són els han restringit l’horari...
Ho hem hagut de fer per les queixes continuades de la veïna des de fa quatre anys. Per això vam decidir tancar aquell pas a partir de les 9 del vespre. Si cal que facin una festa, que la facin, no hi haurà problema, però no pot ser lloc diari de reunió.

I l’antiga fàbrica Feliu Badaló?
També estem mirant de llogar-la per als joves.

Dues piscines públiques d’estiu, Can Camp i Ca l’Arenys, per a una població com l’Ametlla no és un luxe?
Volíem tancar la de Can Camp però encara no ho hem fet. Però la volem fer més sostenible, reparant-la i fent-la més petita. Ara mateix mantenir les dues piscines costa molts diners. Només manteniment i socorristes per a les dues piscines d’estiu no baixa dels 12.000 euros.

Què preveuen fer a la casa de Can Camp?
A la casa de la baronessa farem un local per a l’associació de veïns del barri i també mirarem de fer-hi el museu de la postal antiga. Ara la tenim molt bé a la web municipal i de tant en tant fem exposicions temàtiques. I allà mateix voldríem que també hi hagués Centre d’Interpretació del Territori, amb una mica de museu.

Han previst més habitatge social?
En volem fer més a la zona on ja n’hi ha pujant des de la Garriga. Allà hi van dues línies més d’habitatges per fer-n’hi una quarantena més de venda, a un preu al voltant dels 100.000 euros. Segur que hi haurà molta demanda.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona