Vallès Oriental

La Coral Turó del Vent, de Llinars, celebra

La Coral Turó del Vent (CTV), de Llinars, va commemorar el 30è aniversari amb dos concerts al Teatre Auditori del municipi, interpretant el Gloria de Vivaldi, sota la direcció d’Emili Fortea i acompanyat del grup instrumental de CTV.

La Coral Turó del Vent és una de les entitats més arrelades i veteranes del municipi. És un cor mixt que va néixer a la tardor del 1984, quan una quarantena d’aficionats al cant van decidir unir-se per tirar endavant el projecte. La seva primera actuació va ser el concert de Sant Jordi del 1985. Uns anys més tard, l’entitat va passar per uns moments molt crítics que van provocar la suspensió dels concerts previstos per a tot l’any. Però l’empenta dels seus cantaires va fer que la coral tornés al Nadal del 1989. Els set primers anys, August Pañella va encapçalar un projecte dins el món del cant coral català d’àmbit local. L’arribada a la direcció de Joan Rovira el 1992 va marcar una línia de millora constant, ampliant el repertori i incrementant les seves actuacions. Des del setembre del 2003 el seu director va ser Lluís Miquel Yera, que va establir una dinàmica de consolidació. Amb l’arribada de Yera, la coral va ampliar el seu repertori. Cal destacar les obres de Franz Schubert Magnificat i Stabat Mater, estrenades en la celebració del vintè aniversari.

Des del setembre del 2011 la coral és dirigida per Emili Fortea, que ha introduït un format artístic interdisciplinari dins l’art del cant coral. Habitualment actua arreu de Catalunya i dels Països Catalans, ha fet gires de concerts a Suïssa, l’any 1997, i a Itàlia, el 1999. Ha editat dos discs, coincidint amb el 15è i 25è aniversari, enregistrats a l’església de Sant Joan de Sanata. Des del 2011, va produir diverses bandes sonores o peces de Mozart al castell.

El catàleg de la CTV inclou un notable repertori de música catalana i d’obres corals de tota la literatura universal.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia