Vallès Oriental

La Fira del Tomàquet, que se celebra a Santa Eulàlia, s’avança a aquest cap de setmana

El recinte de La Fàbrica acollirà un any més aquesta fira de tribut al tomàquet

La VI Fira del Tomàquet de varietats antigues recuperades que es feia normalment a finals d’agost s’ha avançat al darrer cap de setmana de juliol. Es farà al recinte de La Fàbrica, de Santa Eulàlia, el dissabte 25 i el diumenge 26, de 8 del matí a 2/4 de 3 de la tarda.

El canvi de dates s’ha acordat entre els organitzadors i els productors perquè a finals d’agost els tomàquets ja comencen a escassejar, mentre que a finals de juliol estan en plena producció.
En la sisena edició de la Fira s’esperen una vintena de productors que vendran, sobretot, tomàquets de varietats antigues recuperades. L’organització, formada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Santa Eulàlia, vetllarà perquè els productes a la venda siguin bàsicament de varietats antigues i, per primer cop, només es permetrà que les parades tinguin un 25% de tomàquets de varietats actuals.

Així doncs, a la VI Fira s’hi podran trobar, entre d’altres, diferents classes de tomàquet de Pometa, el Rosa Ple de l’Etern Verdaguer, de Cor de Bou, de Montserrat, de Palosanto, el Tardà de Riells del Fai, del Pare Benet (de l’Anoia), i diferents espècies de tomàquet de penjar. Totes aquestes varietats gairebé desaparegudes han estat recuperades i promocionades pel cuiner i pagès Pep Salsetes, per Llavors Orientals i per l’Associació Slow Food, que juntament amb Cuina VO prepararan tastets per als assistents a la trobada del proper cap de setmana a Santa Eulàlia. També hi haurà visites a l’hort experimental de l’Espelt, on explicaran com millorar el conreu d’aquestes varietats respectant el medi ambient.

TAST DE TOMÀQUETS PER A PROFESSIONALS

Per ajudar a la promoció dels tomàquets antics, aquest dimarts, al restaurant Vinòmic de la Garriga, se’n va fer un tast en cru dirigit per Pep Salsetes i adreçat especialment a restaurants, cuiners, botigues especialitzades i cooperatives de consumidors. Una trentena de participants van poder calibrar algunes varietats antigues en matèria d’aroma, gust, textura i regust, les seves qualitats organolèptiques. Seguint les indicacions de Salsetes, els tastadors primer de tot oloraven el tomàquet i després en deglutien una mica per assaborir-lo. Acabat el tast en cru, cuiners de Cuina VO van preparar tastets amb tomàquet cuit.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

El Port Olímpic inicia el dragatge de sorra de la bocana

Barcelona
societat

Drets Socials revisa el cost de centres de dia i residències per actualitzar la cartera de preus

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona amplia els lavabos de la zona No Schengen

VILOBÍ D’ONYAR
SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Barcelona
CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Aixequen 13 actes en inspeccions a establiments d’Empuriabrava

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona