Societat

Terres de Mestral, segell turístic entre mar i muntanya

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip s'ajunten per promocionar la seva oferta turística

L'objectiu de la marca turística és integrar les activitats del sector públic i privat

La Mancomunitat d'Iniciatives de Desenvolupament Integral del Territori (Midit) va presentar ahir a la seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona la marca turística Terres de Mestral per promocionar de forma conjunta els municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip.

El president de la mancomunitat i alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, va explicar que la nova marca neix amb “la voluntat d'aglutinar tota l'oferta pública i privada de tots els sectors, com ara el gastronòmic, els cellers, els hotels o les cases rurals”. Garcia va destacar que el territori de les Terres de Mestral “és un entorn que ens permet integrar mar i muntanya”.

Tota l'oferta turística de la destinació apareix publicada en un ampli catàleg a www.terresdemestral.cat, l'eina central per donar a conèixer la marca. La pàgina és en tres idiomes (català, castellà i anglès), amb l'objectiu de ser l'aparador del territori que configuren les Terres de Mestral. El portal mostra totes les opcions i propostes a fer al territori, mitjançant la col·laboració del sector públic i privat per al seu impuls. Això inclou l'oferta de platges, paisatge i natura, enologia, gastronomia i cultura.

Un dels socis de Moixó Enginyeria Informàtica SL, l'empresa dissenyadora del web, David Reig, va afirmar que el portal posa l'accent en els valors del territori: mar i muntanya, platges tranquil·les i naturals al costat d'una muntanya mediterrània i salvatge i els pobles rurals, entre altres. Reig va destacar la varietat d'activitats que s'hi poden practicar, com ara pesca, rutes a peu, BTT, vies ferrades imperdibles, la representació del Pessebre dels Estels o activitats gastronòmiques amb el vi i l'oli.

El web està plantejat perquè sigui participatiu. Qualsevol entitat o empresa pot incloure a l'agenda l'activitat que organitza, mentre que l'usuari pot descobrir en la secció Organitza't tota l'oferta d'allotjaments, restaurants, oficines de turisme, agències de viatges, cellers i altres empreses.

Finalment, l'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, va remarcar que la plataforma els serveix “per recuperar el sentiment identitari del territori, posar-lo al web i oferir-lo a la gent”, i va reconèixer que la marca ajudarà a promoure l'oferta turística i de qualitat dels tres municipis, que sovint és eclipsada per les campanyes de la Costa Daurada central o les accions turístiques dels municipis d'interior de la Conca de Barberà i el Priorat.

LA FRASE

És un entorn que ens permet integrar mar i muntanya
Alfons Garcia
Alcalde de vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

LA XIFRA

3
municipis
–Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip– es promocionaran com a Terres de Mestral.

Mar i muntanya es donen la mà

A les muntanyes de les Terres de Mestral els agrada remullar-se al mar. La serra de Llaberia i les muntanyes de Tivissa-Vandellòs són uns excepcionals miradors sobre la mar i de terra endins. Serres que van ser explotades agrícolament fins fa cosa de cinquanta anys i que, avui dia, són paratges naturals. En el cas de la serra de Llaberia, es tracta d'un espai natural protegit amb barrancs i cingleres, amb una fauna vertebrada diversa i amb una flora i una vegetació típicament mediterrànies. Les platges de les Terres de Mestral són conegudes per la seva sorra fina i aigües transparents, ideals per gaudir amb la família i practicar esports. Totes tenen el certificat de qualitat ambiental EMAS, i bandera blava en la majoria de casos. Són platges amb personalitat pròpia, amb boscos i muntanyes a tocar, que conviden a passejar, fer senderisme arran de costa i gaudir de la tranquil·litat de la mar Mediterrània. Una costa que també ens parla de llegendes, pirates, naufragis i altres gestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós