Vallès Oriental

Román Ruiz anuncia la seva retirada de la política

El primer secretari del PSC no optarà de nou al càrrec i tampoc a repetir al Congrés

El primer secretari del PSC al Vallès Oriental, Román Ruiz, no optarà a repetir en el càrrec en el congrés que preveu fer el partit a la comarca a principis de l’any vinent.

De fet, Ruiz, que va ser alcalde de Montmeló entre els anys 1983 i 1992, deixarà la política, ja que tampoc optarà a conservar el càrrec de diputat al Congrés que ocupa des del 2008.

Amb 62 anys, Román Ruiz tancarà una etapa de 12 anys en què ha viscut els millors i també els pitjors moments del partit. En les eleccions municipals del 2007 va obtenir els millors resultats amb 19 alcaldies. En les d’aquest any 2015 s’ha quedat amb només 9 alcaldies, tot i que s’ha mantingut com a primera força en vots.
Ruiz creu que ha arribat el moment de tancar una etapa en què s’ha consolidat l’estructura interna del partit. “Es tanca una etapa en què hem millorat l’estructura organitzativa i la coordinació amb els grups municipals, marcant pautes i polítiques d’aliances així com polítiques generals en diversos àmbits, com l’econòmic o el social”.

Una de les principals fites que el mateix Ruiz diu que ha aconseguit al llarg dels 12 anys de mandat ha estat la coordinació entre l’estructura directiva del partit, l’anomenat aparell, i l’estructura institucional, és a dir els càrrecs institucionals i els grups municipals. Una assignatura pendent abans de la seva arribada al càrrec l’any 2004 en el congrés de Parets. Llavors va tenir el suport d’un 65% dels delegats i especialment va comptar amb el suport d’algunes de les principals agrupacions, com les de Granollers, Mollet, Parets, Montmeló, Montornès, Canovelles o Sant Celoni. I també d’alcaldes rellevants com Josep Mayoral, Montserrat Tura, Francesc Martos, Joan Seguer o Joan Castaño. En els congressos posteriors de Canovelles i Granollers, els anys 2008 i 2012, va tenir un suport molt més clar del 92% i el 80% dels delegats respectivament. En el darrer va fer front al sector liderat per l’alcalde de Sant Feliu, Pere Pladevall, que acabaria deixant el partit per afegir-se a Avancem.

Ruiz considera que l’impacte de la crisi del PSC al Vallès Oriental ha estat més en vots que no en militància, tot i que admet que ha sentit la sortida d’alguns militants com Montserrat Tura. També d’altres de Sant Celoni o del mateix Mollet. “Eren persones que feien una important aportació al projecte i jo diria que l’eixamplaven”, diu. “A part de les diferències que hem pogut tenir, prefereixo quedar-me amb els bons moments”, diu referint-se en concret a Montserrat Tura. Sobre la crisi interna, Ruiz assegura que la federació no ha imposat res i que ha estat conscient dels diferents punts de vista. “La federació no ha entrat a imposar. Hem sigut molt conscients de la situació del país que polaritza la política catalana i que hi ha militants que creuen que la relació amb Espanya no s’ha recompost tal com s’esperava en l’etapa del president Zapatero, com un estat plurinacional, pluricultural i plurilingüístic”.

Román Ruiz va retornar a la política activa l’any 2004, després d’un parèntesi de 12 anys, des del 1992, en què es va dedicar a l’empresa privada en el Grup Montmeló, dedicat als combustibles i l’hoteleria. Ara es vol dedicar un altre cop als negocis, tot i que amb menys intensitat. “No em veig jubilat. Tinc ganes de fer coses, però no al mateix nivell que tenia abans”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona