Osona/Ripollès

Auto Vigatana supera els 30 anys obrint Ballestas Vigatana

L’empresa, de caràcter familiar, compta amb un espai de prop de 4.000 metres quadrats.

Josep Serrabassa va començar la seva activitat com a mecànic de camions a Vic fa 31 anys juntament amb la seva dona, Enriqueta Membrives. Aquell taller és ara l’empresa Auto Vigatana i Ballestas Vigatana. Auto Vigatana és una empresa familiar i ara ja la porten els fills de la parella, en Jeppi i la Sandra. El passat 30 de maig van inaugurar la nau que acull la nova divisió de l’empresa Ballestas Vigatana, al costat d’Auto Vigatana, al Parc d’Activitats Econòmiques. En total, no arriba a 2.000 metres quadrats d’edifici i 2.000 metres quadrats més de pati, espai necessari per al moviment de camions.

Com explica Jeppi Serrabassa, aquest és el segon trasllat de l’empresa. L’any 1986, el taller de Vic es va quedar petit i es van traslladar a Malla. Fins l’any 2000 que van obrir la nau altre cop a Vic. “Era per Setmana Santa i cinc anys més tard, també per Setmana Santa, hem obert la nova divisió”, diu Serrabassa, que afegeix que la nova divisió és “important perquè no hi ha altres empreses de ballestes a Osona i és un sector potent”.

Auto Vigatana, que és el representant de la marca Scania a Osona, s’ha especialitzat en mecànica de camions, a més de la venda. Compta amb una plantilla d’11 persones, 9 d’ells mecànics, que “han treballat sempre a l’empresa i als quals fem formació contínua perquè el món de la mecànica ha canviat molt. Ara tot passa per l’ordinador”. A Ballestas Vigatana es treballa amb els remolcs dels camions i la seva suspensió. “Podem oferir servei i els elements que requereix un remolc de totes les marques”, diu, “i tot i que no ens hem fixat cap objectiu de facturació amb la nova divisió sí que la volem potenciar”, afegeix Serrabassa. Abans d’obrir l’empresa van recollir material i coneixement d’una empresa anterior, Ballestas Catalunya, que va tancar.

L’empresa treballa per a diferents sectors industrials però especialment amb la de la carn, “que té unes característiques especials”. Reconeixen que la crisi ha afectat també el sector del transport, però “amb la confiança dels clients” l’han superat.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes