Societat

Barcelona posa el focus en les platges durant la revetlla

L'Ajuntament desplega un vast dispositiu per a la nit de Sant Joan, amb un ull posat també al centre de la ciutat

Hi treballaran 115 bombers i 308 operaris netejaran el litoral

La nit de Sant Joan és probablement una de les que fan anar més de corcoll els equips d'emergència que són cridats al servei per la revetlla. En el cas específic de Barcelona, les platges són un dels espais –junt amb el centre– on hi ha més afluència de gent. L'any passat, unes 58.000 persones van celebrar Sant Joan a primera línia de mar. És lògic, doncs, que el dispositiu desplegat per l'Ajuntament dediqui una atenció preferent al litoral.

El desallotjament de les platges a primera hora del matí és una de les imatges habituals del Sant Joan barceloní. Enguany es repetirà a les sis del matí i, un cop acabat, 308 operaris del servei municipal de neteja –amb 51 vehicles– treballaran per tenir-les a punt per als primers banyistes cap a les deu del matí. La Guàrdia Urbana mantindrà també una especial vigilància a la zona de platges i durant la nit de la revetlla, entre altres tasques, intensificarà el control sobre la venda ambulant de begudes i establirà controls d'alcoholèmia a tota la ciutat. Als bombers els espera també una nit intensa. Enguany se'n mobilitzaran 115 efectius i es reforçarà el nombre d'operadors del telèfon d'emergència 080. Al marge de la vintena de fogueres autoritzades a la ciutat, un dels indrets on dedicaran més atenció és la zona forestal, atès el risc d'incendi en una nit com la d'avui.

Pel que fa al metro, tindrà horari ampliat i, en concret, circularà ininterrompudament des de les cinc de la matinada d'avui fins a les dotze de la nit de demà. També es reforçarà la seguretat a les estacions de la línia 4 que enllacen amb les platges i a les de Catalunya i Urquinaona. Durant la revetlla, hi haurà 34 parades del Bicing fora de servei .

LA XIFRA

58.000
persones
van optar per celebrar la revetlla de Sant Joan a les platges de Barcelona l'any passat.

Operació de neteja a les platges metropolitanes

Tal com passa a Barcelona, les platges metropolitanes són un dels escenaris favorits per celebrar Sant Joan. En aquest cas, però, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és l'organisme que organitza l'operació especial de neteja, que inclou les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat. Les tasques de neteja s'iniciaran a les sis del matí, moment en què la policia començarà a desallotjar els usuaris, i a les deu les platges estaran a punt per rebre els primers banyistes. En el dispositiu hi treballaran 123 operaris de neteja –el triple d'efectius d'una jornada diària normal– i també s'incrementarà el nombre de vehicles i la maquinària de neteja. L'any passat, durant les 24 hores posteriors a la revetlla, es van recollir 32 tones de residus a les platges metropolitanes. L'AMB ha llançat també una campanya per donar a conèixer les recomanacions i prohibicions que afecten les platges durant la revetlla, amb especial incidència en la prohibició de fer fogueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó