Vallès Oriental

Justícia busca un local de lloguer per traslladar els jutjats de Mollet

La conselleria convocarà un concurs públic per localitzar unes noves instal·lacions

Justícia ha posat en marxa els tràmits necessaris per trobar unes noves instal·lacions per traslladar-hi els cinc jutjats de primera instància i instrucció de Mollet que ara estan situats en un edifici d’oficines del carrer Anselm Clavé, on comparteixen espai amb diversos despatxos professionals.

La conselleria reconeix que els jutjats de Mollet –igual que els de Santa Coloma de Farners, a la Selva, i els de Martorell, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat– estan en “edificis obsolets” . Per solucionar-ho, Justícia ja ha elaborat els plecs de condicions per convocar un concurs públic per arrendar nous locals per allotjar els jutjats de Mollet i els de les altres ciutats. Els criteris, assegura el govern català, s’han fixat d’acord amb els operadors jurídics i judicials. “Aquesta nova ubicació farà possible cobrir d’una forma més eficient les necessitats que es deriven del servei, d’una banda, i de l’altra, contribuir en un futur proper a un millor desenvolupament de l’oficina judicial en aquests partits”, asseguren fonts del Departament de Justícia.

La conselleria fa el pas de buscar un local de lloguer per substituir les actuals oficines judicials del carrer Anselm Clavé, tot i que l’any 2010 es van començar les obres del nou edifici judicial que s’havia d’aixecar a la ronda dels Pinetons. Només es va fer la primera fase i l’actuació va quedar abandonada.

El Col·legi d’Advocats de Granollers fa temps que reclama la construcció d’uns nous jutjats de Mollet. Els advocats de la ciutat constataven les deficiències de les actuals instal·lacions. “És tercermundista”, assegura Lídia Condal, advocada de Mollet i exdegana del Col·legi. “És vell i roí. Els expedients no hi caben, estan apilats per tot arreu i t’hi entrebanques”, assegura Condal, que afegeix que “no hi ha privacitat”. “No es pot treballar allà. Els jutjats no poden anar bé de cap manera”, diu Condal, que és partidària d’acabar l’edifici començat i no buscar un local de lloguer. “Serà difícil trobar un local en condicions a Mollet”, assegura.

Per la seva banda, l’advocat Rafael Mayolas, que té el despatx al mateix edifici dels jutjats, assegura que el principal problema és la falta d’espai. “Les oficines judicials són molt petites, especialment la del jutjat número 5, que és increïblement petit. Bellugar-te entre les taules i els funcionaris és complicat”. Una altra de les pegues és que els jutjats i el registre civil no estiguin en un mateix lloc. “Si hi ha serveis en més d’un lloc, acaba essent un problema”, diu Mayolas, que també denuncia la falta de personal del registre civil. “Anar a buscar una partida de naixement implica perdre tot un matí”, comenta.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona