ACPV porta l'Ajuntament d'Alboraia al TSJ per suprimir l'Oficina de Política Lingüística

ACPV ha impugnat davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià la decisió de l'Ajuntament d'Alboraia de suprimir l'Oficina de Política Lingüística i la modificació del Reglament Municipal sobre l´Ús i la Normalització del Valencià. El recurs contenciós administratiu presentat contra aquestes accions, ja ha estat admés a tràmit, segons han comunicat en roda de premsa el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, la lletrada d'Acció Cultural del País Valencià, Mercè Teodoro, i Sílvia Cerezo, representant de la colla de Dimonis de l'Avern d'Alboraia.

Aquests han manifestat que la supressió del requisit lingüístic i les oficines de normalització lingüística als ajuntaments on governa el PP «és un fet repetit en diversos casos que apunta no a una casualitat, sinó a una política deliberada». Els representants d'ACPV han recordat que a Dénia, Ontinyent i Benicarló s'ha eliminat l'exigència de coneixement del valencià per accedir a qualsevol lloc de treball públic, a Carcaixent s'ha rebaixat el nivell d'exigència. «A Alboraia s'ha anat més lluny, ja que la supressió de l'Oficina de Política Lingüística implica que s'han eliminat llocs de treball i s'ha modificat el Reglament Municipal sobre l'Ús i la Normalització del Valencià», han manifestat.

Tant a Ontinyent com a Alboraia la modificació del reglament ja és definitiva: a Ontinyent s'aprovà ahir, 29 de setembre, i a Alboraia s'aprovà en el plenari del dia 28 del mateix mes. ACPV ja va interposar un recurs contra l'Ajuntament d'Ontinyent per aquesta decisió el passat 22 de juliol.

El recurs contra l'Ajuntament d'Alboraia ha estat presentat per ACPV i també per la tècnica de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alboraia, Laura Rubio, la colla de Dimonis de l'Avern, entitat cultural arrelada a la població, amb més de 13 anys d'antiguitat, i una vintena de ciutadans de la població, en representació dels veïns afectats per la desaparició del servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Renfe confirma que les alteracions a Rodalies continuaran aquest dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot