L'ESCALA (Alt Empordà)

Festa de l'Anxova

Quatre mil degustacions

L'acurat treball dels saladors prestigia l'anxova de l'Escala, que des del 1991 es converteix en l'eix d'una jornada festiva

Sense cap mena de dubte, l'acte central i més multitudinari d'aquesta festa, que arriba a la dinovena edició, és la degustació popular d'anxoves que es fa a la platja. I és que l'acurat treball dels saladors ha fet possible que, des del 1991, l'anxova es converteixi en l'eix d'una jornada festiva. Per a aquest ocasió, diumenge dia 4 d'octubre, hi ha previstos uns 15.000 filets, que donen per fer unes 4.000 degustacions, que van acompanyades de pa amb tomata i una copeta de vi.

Però a més dels tastets que seran acompanyats per una cantada d'havaneres i una exhibició castellera, prèviament, demà dissabte dia 3, al Museu de l'Anxova i de la Sal, aquest producte tan preuat i de prestigi reconegut arreu, serà l'ingredient principal que hauran de fer servir els participants al concurs gastronòmic. Aquest concurs té com a objectiu promoure la utilització de l'anxova a la cuina. El jurat, en valorarà el sabor, la composició i la creativitat dels plats presentats, i a l'endemà diumenge, a la mitja part de les havaneres, es donarà a conèixer quins han estat els tres premiats d'aquesta cinquena edició. Val a dir que els plats seran exposats al públic en general i els seus creadors convidaran a tastar les seves receptes.

D'altra banda, val a dir que fins al dia 12 d'aquest mes es fan les jordanes gastronòmiques de la cuina del suquet, amb menús especials als restaurants de l'Escala.

Degustació d'anxoves:

4 d'octubre, de 2/4 de 12 del matí a les 2 de la tarda, a la platja de L'Escala. Tel. 972 770 603.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella