Vallès Oriental

LES FITXES ELECTORALS: l’Ametlla

Revàlida a la majoria de CiU

Andreu Gonzàlez, que es presenta per quarta vegada, busca un nou mandat per acabar projectes engegat

CiU passa revàlida a la majoria absoluta que va aconseguir a l’Ametlla fa quatre anys, un municipi històricament marcat per la fragmentació i on han estat poc habituals els governs monocolor.

Ho fa amb el mateix candidat: l’alcalde Andreu Gonzàlez, que busca un segon mandat per continuar els projectes que no han pogut assolir per manca de temps. Entre aquests, alguns que ja estan iniciats, com la construcció de voreres en un tram de la carretera de Sant Feliu i d’altres que tenen a punt: el pont per a vianants entre el nucli urbà i el centre comercial Sant Jordi, el carril bici des de Can Draper fins al camí de Santa Eulàlia o la reforma d’un tram del carrer Torregassa per seguir, posteriorment, fins a l’església. A banda, Gonzàlez aposta per altres obres que millorin l’accés a barris com Les Roquetes i la Miranda i que evitin el pas dels vehicles pel nucli antic.

Entre els rivals de Gonzàlez, només n’hi ha un que repeteixi. És Francesc Sulé, que encapçala per segon cop la llista de Solidaritat Catalana-Bloc Municipal. “Podem i anem a guanyar. Esperem que la gent reconegui la tasca que hem fet aquests quatre anys a l’Ajuntament. Per primer cop, després de molts anys a l’Ametlla, s’ha fet una nova política: hi ha hagut oposició”, diu Sulé, que assegura que la legislatura ha estat “un desastre” per “una gestió poc eficient” de CiU.

El PSC es presenta amb una cara relativament nova: Baldo Reyes, que ja havia estat regidor del govern municipal i ha format part de les llistes en les quatre darreres eleccions. “Volem defensar el projecte socialista, que té com a punts forts la igualtat d’oportunitats, la reactivació econòmica i la millora de les polítiques socials i els serveis a les persones”. Aposta per la millora de la seguretat ciutadana al municipi i la viària a l’entorn de les escoles.
També vol més vigilància el PP, que l’any 2011 va aconseguir per primer cop representació a l’Ametlla. Ara es presenta amb Yolanda García, que aspira a “tenir més veu a l’Ajuntament”. Com CiU, proposa la construcció d’un pont per a vianants entre el nucli urbà i el centre comercial Sant Jordi i fer millores a la sala municipal per augmentar-ne els usos.

Del Pacte de l’Ametlla, que liderava Joan Guarch l’any 2011, en surten dues llistes. L’Ametlla en Comú (una confluència on s’integren ICV, Procés Constituent, Podem, Pirates de Catalunya i independents) es presenta amb Jaume Durall de cap de cartell.
Entre les seves propostes figura la creació d’un centre cívic multifuncional amb un centre d’innovació social i un laboratori de formació (fablab). També fan una aposta decidida per l’ús de biomassa i fonts d’energia renovables, la gestió pública de l’aigua i un compromís amb les polítiques socials: aturada de desnonaments, autonomia alimentària, garantia de subministraments bàsics i cap infant en la pobresa.

Ametlla’t amb ERC posarà per davant la participació ciutadana. “S’ha acabat amb l’alcalde com a figura de poder”, explica Pere Marieges, cap de cartell. “Creiem que l’equip, el plenari i la participació ciutadana són els protagonistes d’una manera de fer que inclou totes les opinions”, diu. Els “baluards” de la seva aposta són “cultura, acció social, progrés i el benestar”, assegura Marieges.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona