Vallès Oriental

REPORTATGE

“Amb el vent no et podies enfrontar”

Medalla de bronze per als dos primers mossos que van arribar al tren descarrilat a la Garriga

El cap d’investigació de l’Àrea Bàsica Policial de Granollers i un agent de la mateixa unitat van rebre dimecres la medalla de bronze amb distintiu blau en reconeixement a la intervenció en el descarrilament d’un tren entre les estacions de la Garriga i Figaró el 9 de desembre per la gran ventada.

Tots dos mossos van ser els primers a arribar al punt on el tren havia descarrilat. L’entrega del guardó es va fer en l’acte central del Dia de les Esquadres, a Barcelona. En total, hi ha 20 mossos i 2 policies locals de la Regió Metropolitana Nord que van rebre un reconeixement públic per actuacions fetes l’any passat. A la llista, hi ha Francesc Marsol, cap de la comissaria de Sant Celoni, per la trajectòria.

“Mai m’havia trobat amb una situació meteorològica com aquesta. El vent és un factor contra el qual no pots enfrontar-te”, destaca l’agent Rodríguez, un dels dos policies de la unitat d’investigació guardonats. Ells eren a la comissaria de Granollers fent altres tasques quan va entrar per l’emissora l’avís del descarrilament. “S’olorava que seria un dia mogut. Les patrulles ja estàvem col·lapsades”. No s’ho van pensar i van sortir cap a la Garriga. El camí per la C-17 ja va ser una odissea i van haver d’esquivar arbres i circular pel voral. A la Garriga, van deixar el cotxe prop de la benzinera que hi ha camí de Figaró, van travessar els carrils de la C-17 i van anar camp a través cap al tren. Van creuar el riu pel mig i van seguir per una zona boscosa. “Els arbres ens anaven caient al davant”. Després de pujar com van poder per un marge de molt pendent, van arribar al tren. Allà van atendre el conductor, que presentava una greu lesió en una cama per l’impacte amb un arbre que havia entrat a la cabina. El seu company li va fer un altre torniquet agafant l’artèria. També hi van ajudar un grup de bombers de Figaró, reconeguts la setmana passada per aquesta intervenció. L’agent Rodríguez va es encarregar de tranquil·litzar, informar i recomptar els passatgers. Després, amb el suport d’altres unitats i dels Bombers van muntar el dispositiu d’evacuació del ferit i passatgers fins a Can Palau.

DISTINCIÓ AL CAP DE LA POLICIA DE SANT FELIU

Lluís Fernández, cap de la Policia Local de Sant Feliu, també va rebre una medalla de bronze amb distintiu blau en l’acte central del Dia de les Esquadres. Va ser per la seva actuació en l’amotinament d’un home a l’interior de la biblioteca del poble que es va produir l’abril de 2014.

Fernández, amb el suport de dos agents més del cos –guardonats també la setmana passada–, va decidir entrar a la biblioteca. “Calia actuar ràpid. Són situacions que van de segons. En entrar vam aconseguir distreure’l i vam poder sortir les tres persones que hi havia, que van reaccionar bé”, recorda Fernández, que diu que aquesta ha estat una de les situacions més complicades en 25 anys d’experiència com a policia.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona