Societat

Record públic per les olotines del vol dels Alps

L'Ajuntament organitza diumenge vinent un acte institucional

L'Ajuntament d'Olot homenatja diumenge vinent les tres víctimes olotines del vol de Germanwings als Alps francesos el dia 24 de març passat. Ha volgut esperar que se celebressin els actes que els familiars i amics han organitzat per cadascuna d'elles per dur a terme l'acte institucional. L'acte de diumenge se celebrarà al parc Nou d'Olot a les dotze del migdia i està obert a tothom. S'iniciarà amb el quartet de corda de solistes de la GiOrquestra, que interpretarà una peça de Johann Sebastian Bach. Després la periodista olotina Mariona Comellas llegirà un text escrit per l'escriptor Francesc Serés especialment per a aquesta ocasió i l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, dirà unes paraules abans del minut de silenci que es guardarà en memòria de les víctimes. L'acte el clourà la GIOrquestra amb la interpretació d'una peça de Jules Massenet.

Amb aquest acte institucional, l'Ajuntament d'Olot tanca simbòlicament els actes públics d'homenatge a les víctimes olotines del vol estavellat als Alps, iniciats d'endemà mateix del sinistre amb tres dies de dol i un minut de silenci a davant de can Joanetes.

Actes particulars

Dissabte a la tarda es va dur a terme l'acte en record de Mireia Serrat, a l'església de Sant Esteve d'Olot, on familiars, amics de la feina, de les corals on ella cantava i de les entitats de les quals participava van dedicar-li paraules molt emotives. El dia abans, la coral Vulcània de l'escola Bisaroques, on estudia la seva filla, va dedicar-li el concert de la festa d'aniversari del centre, celebrat a l'església dels Caputxins. Els actes per les altres dues víctimes s'havien dut a terme anteriorment. Primer, es va fer una missa per Anna Sorribas, a Riudaura, i després, un acte per Ariadna Falguera, a l'església dels frares escolapis, on ella havia estudiat. També en aquest cas, amics, familiars i representants de les entitats de les quals formava part la van recordar. A més, David Caraben, de Mishima –el seu grup preferit–, va interpretar algunes cançons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós