Societat

Desmantellen una banda que robava a habitatges arreu de l'Estat

La policia espanyola deté 52 persones, una de les quals a Tarragona

Entre els sospitosos hi ha els responsables d'una immobiliària i d'una empresa de lloguer de vehicles que treballaven gairebé en exclusiva per a la xarxa

52 persones han estat arrestades en una operació contra una banda que robava a habitatges arreu de l'Estat, ha informat aquest dimecres la policia espanyola. La banda, integrada principalment per persones d'origen croat, tenia la base a Vinaròs, tot i que una de les detencions s'ha practicat a Tarragona.

Entre els detinguts hi ha els responsables d'una immobiliària i d'una empresa de lloguer de vehicles que treballaven gairebé en exclusiva per a la xarxa criminal.

Se'ls imputen una quinzena de robatoris a habitatges de Saragossa, Sevilla, Madrid, el País Basc, Catalunya, Salamanca o el País Valencià, a més de delictes d'estafa, blanqueig de capitals i falsificació documental.

La primera fase de la investigació, que arrenca el juliol del 2013, es va centrar en la investigació de les cèl·lules –habitualment formades per dues o tres dones– que sortien de Vinaròs per robar a domicilis d'arreu de la geografia de l'Estat.

En aquesta fase es van detenir 42 persones per delictes contra la propietat, contra la seguretat del trànsit, per falsedat documental i per pertinença a organització criminal.

La fase final de la investigació ha permès detenir deu persones més que dirigien aquestes cèl·lules. Dues d'aquestes persones eren d'origen espanyol i se'ls atribueix la responsabilitat de les empreses immobiliària i de lloguer de vehicles. També se'ls va comissar documentació i ordinadors que, segons la policia, acredita que les dues empreses donaven cobertura a la banda. A un altre dels deu detinguts se li va requisat un rellotge Rolex sostret a Itàlia el 2009.

Finalment, agents de la Comissaria de Tarragona de la policia espanyola van detenir un altre dels implicats, que segons el cos de seguretat feia tasques de suport, cobertura i ocultació, i ocasionalment de tràfic d'estupefaents per a l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

girona
religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat
MOBILITAT

En servei, les primeres càmeres de control d’accés a la carretera vella de Calella

PALAFRUGELL
oci

Récord a l’aplec dels caragols

barcelona
GASTRONOMIA

Establiments com el Motel o l’Hotel Duran participen en la Ruta del Tast Surrealista

FIGUERES
SEGURETAT

Cremen deu autocaravanes en un incendi a Montcada i Reixac

barcelona

Pla per millorar el turisme a través de la transició energètica al Baix Empordà

GIRONA
patrimoni

Portes obertes al Col·legi d’Arquitectes

barceloma
administracions

Fomenten a l’Escala l’estalvi de l’aigua més enllà de la sequera

l’escala