Les Coves i Vilanova s'adhereixen a la celebració del Correllengua a les comarques de Castelló

Hi participen un total de 36 poblacions, 24 instituts i 95 escoles

El Correllengua en les comarques septentrionals, que comença aquest cap de setmana, compta enguany amb la incorporació de dues noves poblacions, les Coves i Vilanova, i nous centres escolars que s'afigen a la celebració, com ara els col·legis Benadressa, de Castelló, i El Pinar, del Grau. En total seran 95 escoles, 24 instituts i 36 poblacions les que hi participaran.

L'inici del Correllengua tindrà lloc el diumenge 27 de setembre, a les Coves, la Salzedella i Sant Mateu, amb cercaviles que recorreran aquestes poblacions i, en el cas de les dues primeres, la signatura d'adhesió dels ajuntaments respectius a la campanya en favor de TV3. El dilluns 28 seran les escoles de Vinaròs i Morella les que rebran la Flama, el dimarts 29 ho faran les escoles de Torreblanca i Orpesa, el dimecres arribarà a l'escola i l'institut de Vall d'Alba i als centres escolars de Vilanova, Benlloc i la Pobla Tornesa, i el dijous 1 d'octubre ho farà a les escoles i l'institut de Benicàssim, així com a les escoles i els instituts d'Almassora, i a les escoles de Nules i la Vilavella.

El divendres 2 el Correllengua arribarà a Castelló, on recorrerà, en tres columnes diferents, les escoles Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal, Isidor Andrés i Joan Ripollés (primera columna), Gaetà Huguet, Soler i Godes, Pintor Castell, Blasco Ibàñez, Bernat Artola, Jaume I i Vicent Artero (segona columna), i Exèrcit, Gregal, Manel Garcia Grau, Sant Agustí i Isabel Ferrer (tercera columna). El Carles Salvador hi prendrà part pel seu compte, i a Benadressa, que és la primera vegada que s'hi adhereix, la Flama hi anirà a la vesprada, com també ho farà als col·legis del Grau Elcano, La Marina, l'Illa i el Pinar, que serà també la primera vegada que hi participarà.

A la vesprada, a les 19.30, des de l'institut Sos Baynat eixirà la cercavila amb la Flama, acompanyada pel grup de dimonis Botafocs, que recorrerà els carrers Moncofa, Rafalafena, plaça Maria Agustina, Major, plaça de la Pau, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i avinguda del Rei, fins a arribar a l'estàtua de Jaume I, sempre acompanyada per representants d'ampes, entitats culturals, sindicats i formacions polítiques. En arribar a l'estàtua, enguany s'hi durà a terme un acte d'adhesió a la campanya de la Iniciativa Popular Legislativa “Televisió sense fronteres”, en favor de la recepció de TV3, protagonitzat per personalitats destacades del món cultural, cívic i polític de la ciutat, que signaran públicament l'escrit d'adhesió, com a mostra de suport. A continuació, llegirà el Manifest del Correllengua 2009 el periodista Juli Hernández, les diferents entitats i col·legis faran les ofrenes a Jaume I i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló interpretarà la Muixeranga.

El dissabte 3 serà el torn de Vila-real on, a la plaça Mossén Ballester, i a partir de les 19 hores, es repetirà un esquema semblant al de Castelló, amb signatures per part de personalitats destacades de la població, lectura del manifest i interpretació de la Muixeranga, mentre que el dilluns 5 la Flama visitarà els centres escolars d'aquesta població Bisbe Pont, Concepció Arenal, Carles Sarthou, Panderola, Pius XII, Pasqual Nàcher, Gimeno Baron, Cervantes, Botànic Calduch i Angelina Abad. Aquest mateix dia la Flama arribarà també a l'institut de Vilafranca i a les escoles d'Atzeneta i de Llucena.

El dimarts 6, la Flama recorrerà les escoles de Borriana, mentre que el dia 7 a la vesprada es duran a terme actes de carrer tant a Nules com a les Alqueries. I el dijous 8, la vespra del Nou d'Octubre, serà el de més actes: per una banda, les escoles de Borriol, Cabanes i Vilafamés; per l'altra, les escoles de la Vall d'Uixó, Fondeguilla, la Llosa i Artana, així com l'institut d'Almenara. A més, rebran la Flama les escoles i instituts de l'Alcora i de Sant Joan de Moró, com també les escoles d'Onda, de Benicarló i d'Alcalà de Xivert. I a Betxí tindrà lloc al vespre una cercavila per la població i el sopar de lliurament dels premis «Betxinencs de l'any».

I encara el mateix Nou d'Octubre, a Onda i a Vinaròs se celebraran els respectius Correllengua de carrer, que seran els últims actes d'enguany a les comarques del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona