Societat

Alboraia acollirà el concert del 25 d'abril

ACPV, el BEA i l'Ajuntament col·laboren per fer una diada lúdica i atractiva per als joves

La Festa pel Canvi comptarà amb les actuacions d'Els Catarres, La Gossa Sorda i Traficants de Sucre

Ahir de matí a l'Ajuntament d'Alboraia l'alcalde del municipi, Miguel Chavarria, i Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), signaren un acord de col·laboració per a la celebració del tradicional concert del 25 d'abril que acompanya els actes que des de fa 23 anys organitza l'entitat valencianista.

Enguany, a més, Acció Cultural convoca el concert junt amb el Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), l'associació d'estudiants majoritària de la Universitat de València, i que també està implantada en la resta d'universitats valencianes. La col·laboració amb el BEA forma part d'un conveni global entre les dues entitats per treballar conjuntament per la llengua i la cultura, i per la implicació dels joves en l'associacionisme i la participació social.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Alboraia és el tercer agent d'aquesta acord de col·laboració, en què una institució i dues associacions treballant conjuntament per oferir una proposta musical de qualitat als joves, per commemorar la diada del País Valencià i donar en ella protagonisme a la ciutat d'Alboraia, i per promoure la nostra llengua.

A l'acte de signatura van acudir altres membres de la corporació i altres entitats coorganitzadores del concert com l'entitat d'Alboraia Llaurant Cultura, el Bloc d'Estudiants Agermanats i la productora Pro21cultural.

Toni Gisbert va agrair a Alboraia i a Miguel Chavarria la seua aposta per acollir a la seua ciutat el concert que amb el nom de “Festa pel Canvi” és l'acte final festiu per a una jornada de reivindicació de les llibertats nacionals i socials del País Valencià amb la tradicional manifestació que correrà pels carrers de València amb la presència de partits , sindicats i entitats cíviques valencianes. També va agrair a l'entitat d'Alboraia Llaurant Cultura el seu suport i gestió, que ha estat clau per assolir l'acord.

Laura Peris, portaveu nacional del BEA va explicar la satisfacció per l'acord, “estem molt devanides de tindre el concert al centre de la vida universitària valenciana”. Peris també va comentar que ja s'ha llançat una part del cartell del concert amb la presentació al País Valencià d'Els Catarres, un dels grups del moment, així com La Gossa Sorda, on el conegut grup de la Marina torna al concert de la diada. També hi actuarà el guanyador del concurs Dóna la Nota, Traficants de Sucre. També va dir que falten dues sorpreses per confirmar en el cartell i que sens dubte farà del 25 d'abril el concert de l'any a l'àrea metropolitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva