Societat

L'autor del furt de l'estelada de Vilobí diu que va collir-la de terra i se la volia quedar

El veí de Maçanet de la Selva la va llençar per pressió del conductor del cotxe, un guàrdia civil

El fiscal vol que el denunciat pagui els 80 euros de la tela

L'autor del furt de l'estelada de la rotonda de Vilobí d'Onyar l'agost del 2014 diu que la va collir de terra i que se la va volia quedar perquè li va agradar.

El denunciat per una falta de danys Josep Brossa De la Barre, no va comparèixer ahir al jutjat número 1 de Santa Coloma de Farners. Tampoc ho havia fet en la primera sessió del judici de faltes, el 9 de desembre. En aquella ocasió, va justificar que estava malalt.

En les al·legacions presentades al seu municipi, el veí de Maçanet explica per què es va endur l'estelada. “Vaig veure un tros de tela arrugada i bruta. Vaig veure que era una bandera estelada. Em va sorprendre però me la vaig quedar perquè hi simpatitzo [amb el símbol]”, explica Brossa en un text que va llegir ahir la jutgessa. El fiscal vol que Brossa pagui els 80 euros del cost de l'estelada a l'Ajuntament i una multa (d'entre 60 i 180 euros).

Necessitat d'orinar

Brossa va explicar que el dissabte 24 d'agost a la matinada viatjava com a passatger en el vehicle d'un amic quan va tenir ganes d'orinar en una rotonda de Vilobí. Va explicar que van parar el vehicle en un lloc il·luminat i que va anar a fer el que li convenia. El vehicle va quedar estacionat a uns deu metres de la rotonda.

L'estelada per la finestra

Segons la seva versió, va trobar l'estelada al bell mig de la rotonda i la volia guardar de record. “La volia guardar a casa, però el company em va dir que no.” Durant el viatge, el seu company i conductor, guàrdia civil, el va pressionar perquè es desfés de la bandera, cosa que va fer llençant-la per la finestra a la variant de Girona. Brossa demana que les imatges de vídeo enregistrades per la càmera de la rotonda no serveixin de prova.

La versió del denunciat es contradiu amb el testimoni dels fets, decisiu perquè l'Ajuntament acudís als Mossos. El veí del poble de Sant Dalmai va assenyalar que, després d'un sopar a casa d'uns amics, va veure com una persona acabava de saltar i s'emportava l'estelada. “Osti, què fa aquest!”, va dir ahir.

El veí de Sant Dalmai va exposar que es va apuntar la matrícula del vehicle de la Guàrdia Civil –un Citroën C4 de camuflatge de color fosc– gràcies a la col·laboració d'una de les acompanyants, que li va enviar el número per un missatge a través del telèfon mòbil.

LA FRASE

Vaig veure un tros de tela arrugada i bruta. La vaig collir: era una estelada i em va agradar
Josep Brossa de la Barre
Versió escrita del denunciat

Martí: “L'estelada té un valor i és un símbol”

En el judici d'ahir, va declarar el regidor de governació de Vilobí d'Onyar, Salvador Martí (CiU), que havia presentat la denúncia als Mossos d'Esquadra per la “desaparició” de l'estelada la matinada del dissabte 24 d'agost del 2014.

Martí va exposar que, gràcies a l'aportació del testimoni (un veí de Sant Dalmai), l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar havia pogut donar les dades de la matrícula als Mossos d'Esquadra. La jutgessa va demanar a Martí el valor de l'estelada sostreta i que l'Ajuntament reclama. “Uns 80 euros, però també és un símbol”, va assenyalar el regidor. La jutgessa li va replicar que només li havia preguntat els diners que havia costat al consistori.

En la seva exposició, el regidor va assenyalar que l'estelada era a la rotonda des de feia un any. El símbol feia 160 centímetres d'amplada i 240 de llargada. A finals d'agost, Martí havia afirmat que l'estelada “no ha estat despenjada, sinó arrencada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona
societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

BARCELONA
sequera

El govern recorre a les dessalinitzadores flotants i descarta portar aigua amb vaixell

barcelona

Desallotgen els habitants d’una barraca a l’avinguda Massana

RUBÍ

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà