Societat

El govern retreu a l'Estat “lentitud” i falta de “reflexes” en el col·lapse de l'A-2 per la neu

El conseller de Territori assegura que la Generalitat revisarà les decisions preses durant la nevada i admet que “les coses es podrien haver fet millor”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha retret a l'estat que sigui “lent” i no tingui “reflexes” a l'hora d'evitar situacions com el col·lapse que es va viure aquest dimecres al túnel del Bruc de l'A-2 a causa de la neu. En declaracions a Rac 1, el conseller ha posat de manifest que en canvi a la C-25, que passa pel costat i és titularitat de la Generalitat, no hi va haver problemes. Amb tot, Vila també fa autocrítica sobre les decisions del Govern i ha admès que “les coses es podrien haver fet millor”. En aquest sentit, el titular de Territori ha explicat que ell mateix i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, revisaran totes les decisions que es van prendre.

El conseller ha assenyalat que, per avaluar la resposta a la nevada, cal distingir l'actuació de la Generalitat, la de les concessionàries d'autopistes i la del ministeri de Foment. En aquesta línia, s'ha mostrat crític amb el fet que l'Estat no actués amb rapidesa per evitar els problemes de trànsit al Bruc.

D'altra banda, ha recordat que el col·lapse a la C-32 no va ser causat per la neu sinó per un camió accidentat dins d'un túnel. Pel que fa a aquesta via de titularitat del Govern, el conseller ha assegurat que les arques públiques no assumiran el cost del peatge que es retornarà als conductors. En canvi, a l'AP-7 a Martorell, sí.

Manca de coordinació

El titular de Territori i Sostenibilitat ha reclamat que hi hagi una autoritat única que coordini la situació a les carreteres en casos com el d'ahir. En aquest sentit, en declaracions a Catalunya Ràdio, el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, ha destacat que cal “millorar la coordinació final entre administracions i superar les barreres administratives”.

Pel que fa a l'actuació del Govern, Vila ha destacat que es van activar els protocols preventius i que per la nit es van activar 62 de les 120 màquines llevaneu que hi ha a Catalunya i es va començar a distribuir sal. El conseller ha concretat que es va actuar sobre 3.000 km dels 6.000 que gestiona la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins