Societat

Una quinzena de carreteres secundàries continuen afectades per la neu

3 carreteres estan tallades totalment, a 6 és obligatori portar cadenes i a 7 es demana precaució per la presència de neu o gel

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Neucat per la possibilitat de nevades a cotes mitjanes a les comarques de Barcelona i Girona

Un total de 16 carreteres secundàries continuen afectades aquest vespre per la nevada que ha caigut aquest dimecres a bona part del país. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del pla d'emergències per nevades (Neucat) per la possibilitat que nevi a punts de les comarques de Girona i Barcelona.

Les principals incidències provocades per l'acumulació de neu a la xarxa viària catalana aquest matí s'han resolt a primera hora de la tarda i ja només queden afectacions a les carreteres secundaries.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), a dos quarts de deu de la nit encara hi ha 3 trams de carretera tallat totalment, 6 en els quals és obligatori portar cadenes i a 7 es demana precaució per la presència de neu i plaques de gel. En concret, estan tallades al trànsit la BV-4024 entre Bagà i Coll de Pal, i a la C-28, tallada entre Vaquèira i la Peülla.

Calen cadenes per circular a la TV-7021 de la Morera de Montsant a Cornudella de Montsant, la T-333 a Prat de Compte, la C-142b a l'accés al Port Bonaigua, la C-233 a les Borges Blanques i la C-28 de la Peülla a Casa Sastrada i de Vielha a Vaquèira.

Trànsit recomana circular amb especial precaució per la presència de neu i gel a la TV-7041 entre Alcover i Prades, la T-221 a Santa Coloma de Queralt, la T-233 al Sarral, la T-701 entre Cornudella de Montsant i Prades, la T-704 a Prades i la T-224 a Llorac.

Així mateix, recorda que davant la presència de neu cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament, reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments i augmentar la distància de seguretat. També aconsella seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles, no avançar si no és necessari i portar les cadenes davant la possibilitat de neu.

Continua l'alerta per nevades

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Neucat davant la possibilitat de nevades aquest vespre a cotes mitjanes de les comarques de Girona i Barcelona. Tot i així, no es preveuen acumulacions importants ni que s'allarguin més enllà de la matinada.

La principal preocupació les properes hores i dies són les baixes temperatures previstes, fet que provocarà gelades en hores nocturnes i zones obagues on hi hagi neu fosa o aigua de pluja. Per aquest motiu es recomana extremar les precaucions si es circula a peu o amb vehicle de matinada i a primeres hores del matí.

A banda de la neu i el fred, per demà també hi ha una prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel fort vent que pot bufar a tota la zona del Pirineu i Prepirineu i també a partir del migdia a les Terres de l'Ebre. A més, es manté la prealerta del pla Inuncat per fort onatge demà a l'Alt i Baix Empordà.

1.500 trucades al 112

El telèfon d'emergències 112 ha atès en aquest episodi de nevades més de 1.500 trucades per problemes causats pel gel i la neu. El 90% de trucades al telèfon 112 han estat per problemes de trànsit i s'han derivat als Mossos d'Esquadra i les policies locals. La resta s'han derivat a Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La majoria d'avisos s'han fet des de les comarques de l'Alt Penedès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Segrià i Anoia.

De la seva banda, els Mossos d'Esquadra i les diferents policies locals han atès 1.100 serveis relatius a vies tallades o amb problemes de circulació a causa de les inclemències atmosfèriques.

Els Bombers de la Generalitat han fet 54 sortides pel temporal de neu al llarg del dia i fins a les sis de la tarda. La gran majoria de serveis ha consistit a retirar arbres mig tombats i branques a punt de caure pel pes de la neu. Els Bombers han atès 13 serveis en què ha calgut ajudar conductors de vehicles que havien quedat embarrancats per culpa de la neu. També han ajudat les ambulàncies a arribar a zones aïllades.

Un total de 63 municipis han activat els seus plans de Protecció Civil a causa de les nevades. Les brigades municipals i els voluntaris de protecció civil i policies locals han estat retirant neu i escampant sal a les vies interurbanes afectades per l'acumulació de neu.

El departament d'Ensenyament ha informat aquesta tarda que un total de 43.850 alumnes s'han quedat sense classe per la nevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona