Societat

Arriben a 22 els detinguts a Lleida en el marc d'una operació contra una banda juvenil

Els mossos els relacionen amb 35 delictes de diferent tipologia com ara extorsions, amenaces, furts i robatoris diversos

Almenys 7 dels arrestats són menors d'edat

Els detinguts en l'operació que els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest dimecres a Lleida contra la banda juvenil que s'autoanomena Lobos callejeros arriba ja a 22, almenys 7 dels quals serien menors, tot i que la policia no dóna encara les detencions per finalitzades. Durant el dispositiu, que s'ha iniciat abans de les set del matí, la policia ha registrat una dotzena d'habitatges dels carrers del Nord, Sant Ruf, Carme, Alcalde Porqueres i Príncep de Viana. Amb les detencions dutes a terme, els mossos creuen que s'ha desarticulat el “gruix'' del grup a qui s'imputen 35 delictes com ara extorsions, amenaces, furts i robatoris diversos, segons ha dit el director del cos, Albert Batlle.

En el dispositiu, que s'ha iniciat abans de les set del matí, la policia ha entrat a una dotzena de domicilis del carrer del Nord, Príncep de Viana, Alcalde Porqueres, Sant Ruf i el carrer del Carme de la ciutat de Lleida, on s'han fet les detencions. Els Mossos d'Esquadra van engegar l'operació contra aquesta banda juvenil a principis d'estiu, sota la direcció de la Divisió d'Investigació Criminal.

Els fins ara 22 joves detinguts aquest dimecres són de nacionalitat espanyola tot i que d'origen estranger, almenys set dels quals serien menors. Està previst que en les pròximes hores aquests quedin a disposició de la fiscalia de menors i la resta d'arrestats passin a disposició judicial. L'operació, que encara segueix oberta, s'ha dut a terme amb la participació d'uns 150 operatius que eren de la regió policial de Lleida però també vinguts d'altres punts.

La policia imputa als detinguts fins a 35 delictes com ara robatoris amb violència, furts en establiments nocturns i delictes de delinqüència al carrer com estrebades, robatoris, amenaces i extorsions. Les víctimes de la banda eren de tot tipus: hi ha menors, comerços i gent gran.

Aprofitant la seva visita a Lleida, el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha remarcat que amb les detencions i el desmantellament d'aquesta banda juvenil s'ha volgut donar “un toc d'atenció ja que aquest tipus de conductes han de ser perseguides''. La policia creu que el grup estava als inicis d'una activitat delictiva que podria haver acabat desencadenant en un fets i accions molt més greus per les que ara estan imputats. De fet, el grup és conegut entre el jovent i els adolescents de la ciutat i fins i tot tenen perfils a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES